Sara Bergsmark

Jag tog examen från StDH's scenkonstproducentutbidlning i maj 2015.

Idag frilansar jag som scenkonstproducent. Jag har bl. a. återkommande uppdrag som producent på MDT i Stockholm. Tillsammans med ljuddesignern Siri Jennefelt och dramatikern Marlene Jonsson gör jag podverket POD&KONST som utkommer med sin första säsong sommaren 2016. Just nu jobbar jag som producent för föreställningen ”Flytta på er – Jag ska bli fri” som har premiär i samband med Stockholm Pride 2016. Jag är också en del av Hybris scenkonstkollektiv som gör interaktiv scenkonst för barn. 

Mina examensprojekt på StDH var Scenkonst och utopi, ett tematiskt researchprojekt om utopiska potentialer i scenkonst, och Världens bästa föreställning, en scenkonsthändelse för lågstadiepublik som spelade på Barnens Underjordiska Scen. Min praktik gjorde jag på ung scen/öst där jag producerade föreställningen True Colors av Lidija Praizovic, i regi av Astrid Assefa.

Tidigare har jag bl.a. arbetat som producent på ung scen/öst i Linköping, var med och drivit den fria scenen Dramalabbet i Stockholm och arbetat med folkbildning på ABF Stockholm. Jag har även studerat skådespeleri, historia, genusvetenskap och teatervetenskap. 

Mitt CV hittar du här.

Share |
Bergsmark_Sara_TP_w.jpg

Bergsmark, Sara

E-post:  sarabergsmark@gmail.com

Utbildning:  Scenkonstproducent

Utbildningen pågår:  Avgångsklassen 2015