Emma Löfström

Innan mina studier vid StDH:

Under åren 2008-2014 har jag arbetat som skådespelare, producent och sjukhusclown vid Lule Stassteater, en fri teatergrupp som riktar sig till barn och unga. Jag har varit en av de drivande på teatern under dessa år. Jag har medverkat i 20 produktioner som skådespelare och/eller producent. Därutöver arbetat som sjukhusclown vid Sunderby sjukhus, lett massor av workshops för både barn och vuxna samt olika skapande skola-projekt och deltagit i/ansvarat för flertalet mindre projekt. Arbetet har inneburit turnerande runt om i de fyra nordligaste länen. Utöver min anställning har jag även suttit som styrelseledamot för teatern.

Mellan 2011-2014 har jag arbetat som gästlärare i universitetskursen Scenisk beredskap vid Musikhögskolan i Piteå (Luleå tekniska universitet). Jag har då undervisat i improvisation samt clownteknik.

På min fritid har jag under tre års tid (2012-2014) varit ordförande i Luleå Riksteaterförening.

 

Stipendier jag har blivit tilldelad:

Riksteaterns stipendium 2013 – årets eldsjäl (utdelat 2014)

Motiveringen löd: För Emma Löfström är kulturen livsviktig. Hon kämpar för ett rikare kulturliv i Luleå och har lyckats höja anslaget till Luleå Riksteaterförening två år i rad. När hon inte arbetar som skådespelare och producent hos teatergruppen Lule Stassteater eller undervisar i scenisk beredskap vid musikhögskolan i Piteå, jobbar denna mångsidiga person på sin fritid som ordförande i Luleå Riksteaterförening.

Gullefjunstipendium -  till personer som gjort udda kulturgärningar till Harry Nymans minne

Tilldelades mig och en kollega. Motiveringen löd: 2011 år Gullefjunstipendium tilldelas två unga konstnärer vid en av Sveriges äldsta fria teatergrupper, Lule Stassteater. Två kvinnor som med stor ambition, fantasi, vilja och mod sett till att ett av Harrys hjärtebarn lever vidare i hans anda, med barnteater, sjukhusclowner och små & stora lulebarns levande julkalender.

Share |

Löfström, Emma

E-post:  emma.lofstrom@student.uniarts.se

Utbildning:  Scenkonstproducent

Utbildningen pågår:  Avgångsklassen 2017