Stefan Henriksson

Mitt namn är Stefan Henriksson och jag examineras våren 2015 från min kandidatutbildning för filmproduktion vid Stockholms Dramatiska Högskola.

 

Jag har sedan tidigare arbetat som filmarbetare men framförallt inom produktion som linjeproducent, produktionsledare och produktionskoordinator. Under mina 3 år på Stockholms Dramatiska Högskola har min fokus legat vid att utvecklas som producent och mina mål är producera film, och tv-drama i Sverige och internationellt. Vid sidan av mina studier har jag frilansat inom reklamförfilm och långfilm och driver även bolaget Singularity Film samt min enskilda firma SH Films.

 

Min nisch och mina mål som producent är att vara en del av att berätta historier med ett stakt underhållande och visuellt värde. Jag tror på unika, karaktärsdrivna berättelser som riktar sig åt en bred och stor publik.

 

 

Utbildning:

Jag har utöver min kandidat på Stockholms Dramatiska Högskola, sedan tidigare studerat klippning vid Academy of Entertainment Technology i Los Angeles (2009-2010), Film & Broadcasting-studier vid Santa Monica College (2008-2009).

 

Filmografi som producent:

  • 2015 - Rosa Moln, Långfilm (Regi: Alexis Almström, STDH)
  • 2015 - Lone Dads, Kort Dokumentär (Regi: Ellen Fiske, STDH)
  • 2015 - The New Rabbi, Dokumentär (Regi: Irene Lopez, SGY Film)
  • 2015 - Ny Energi, Kort Dokumentär (Regi: Pär Brännström, SGY Film)
  • 2014 - Keep Me Safe, Kort Dokumentär (Regi: Ellen Fiske & Joanna Karlberg, STDH)
  • 2014 - Mazda, Kortfilm (Regi: Alexis Almström, STDH)
  • 2014 - 1732 Dagar, Kortfilm (Regi: Stefan Henriksson, SGY Film)
  • 2013 - Förlist, Kortfilm (Regi: Ahmed Abdullahi, STDH)
  • 2012 - I Fiskarens Tolfte Timma, Kort Dokumentär (Regi: Stefan Henriksson, SGY Film/STDH)
  • 2011 - Du är min hjälte, Kortfilm (Regi: Carl-Petter Montell, STDH)
  • 2011 - 15 Hours Before War, Kortfilm (Regi: Stefan Henriksson, SH Films)

Övriga arbetserfarenheter inom film/reklamfilm:

  • 2015 - SAS - We Dream in Different Languages, Reklamfilm (Linjeproducent, Bacon STH)
  • 2014 - HM Legacy, Reklamfilm (Linjeproducent, Stenberg/Collskog)
  • 2014 - Ikea: Reconstruction, Reklamfilm (Linjeproducent, Bacon STH)
  • 2014 - Cleo - Gå På Salong, Musikvideo (Associerad Producent, SGY Film)
  • 2014 - Röda Korset #Haffad, Reklamfilm (Producent, Röda Korsets Ungdomsförbund)
  • 2014 - Naomi Pilgrim - House of My Dreams, Musikvideo (Producent, SGY Film)
  • 2014 - Electrolux - Masterpiece Collection, Reklamfilm (Produktionsledare, House of Radon)
  • 2014 - ATG: Vinnie, Reklamfilmserie (Produktionskoordinator, FLX)
  • 2013 - Känn Ingen Sorg, Långfilm (Postproduktionsassistent, Acne)
  • 2013 - HM Week 35, Reklamfilm (Produktionskoordinator, Stenberg/Collskog)
  • 2013 - Stadium: Get Started, Reklamfilm (Produktionsledare, Stenberg/Collskog)
  • 2013 - Elsas Värld: Säsong 2, Webserie (Produktionskoordinator, Tre Vänner)
  • 2013 - Genova: Stensnäs, Reklamfilm (Producent, SGY Film)
  • 2012 - Rasmus Faber - We Laugh, We Dance, We Cry (Producent, Markus Waltå Film)
  • 2011 - Oddset: Let Europe Watch (Produktionskoordinator, Adamsky)
  • 2011 - Adidas Is All In (Produktionsledare, Adamsky)

Filmfestivaler & Priser i urval:

 

- Keep Me Safe

  • Sheffield Doc/Fest, Sheffield, 2015 (Student Doc Award Nominering)
  • Mecal Intl. Film Festival, Barcelona, 2015 (Special Selection)
  • Mo&Frise, Kinder Kurz Festival, Hamburg, 2015 (14+ Section, Nominering)
  • Tempo Dokumentärfilmsfestival, Stockholm, 2015 (Short Doc Award Nominering)

- Mazda

  • Sveriges Kortfilmsfestival, Stockholm, 2015 (Vinnare Guld, Filmskoleklassen)
  • Göteborg Film Festival, Göteborg, 2015 (Official Selection, Svenska Kortfilmer)

Info & Kontakt:

  • Stefan Henriksson
  • E-Post: stefan@sgyfilm.com
  • E-Post: info@shfilms.se
  • Tel: +46(0)70-781-70 92
  • Twitter: @shfilms
  • Web: www.shfilms.se
  • Web: www.sgyfilm.com

 

Share |
1175947_jpg_2959312b-blackwhite-small.jpg

Henriksson, Stefan

E-post:  stefan@sgyfilm.com

Utbildning:  Filmproduktion

Utbildningen pågår:  Avgångsklassen 2015