Kristoffer Malmsten

Jag heter Kristoffer Malmsten och började min skrivarbana som låtskrivare och artist i rapgruppen Fattaru. Efter tre album och två grammisar ville jag utveckla mig vidare och studerade Filmvetenskap vid Stockholms Universitet.

Efter min akademiska utbildning arbetade jag som frilans inom film. Jag har bland annat komponerat filmmusik (George Ivanovs +Plus), arbetat som musikkoordinator (Amir Chamdins Cornelis) och som platskoordinator (David Finchers Girl with the Dragon Tattoo).

Efter en tid inom filmproduktion visste jag att jag ville arbeta med att utveckla innehåll, så jag sökte mig till Stockholms Dramatiska Högskola och blev antagen till iniktingen för manusförfattare. Under våren 2013 gjorde jag även en utbytestermin på Den Danske Filmskole i Köpenhamn.

Jag tar min kandidatexamen i maj 2015. I samband med examen har vi nöjet att visa novellfilmen Francis som jag skrivit tillsammans med manusförfattare Maja Winkler och regissör Ahmed Abdullahi. Den berättar historien om den maktlöse arbetaren genom en afrikansk gästarbetare i norra Sveriges skogsindustri.

francis

Även om mitt huvudfokus ligger på att utveckla berättelser för film och tv, vill jag fortsätta vara lyhörd för att vissa idéer gör sig ännu bättre i andra format. Vissa berättelser kanske gör sig bättre som exempelvis böcker, låtar eller dokumentär. Parallellt med utbildningen har jag därför arbetat på en dokumentärfilm om en ung boxare, arbetstitel: Clarence.

clarence430

I december 2014 gav jag och illustratören Martin Ander ut barnboken Slajs (Dokument Press). Den är skriven på vers och går att läsa som en vanlig bok eller framföra som en raplåt.

 

Erhållna stipendier och kulturstöd:

Anders Sandrews Stiftelse

Längmanska kulturfonden

Kulturbryggans startstöd

Share |
Kristoffer Malmsten 2015.jpg

Malmsten, Kristoffer

E-post:  kristoffer@screenplay.nu

Utbildning:  Filmmanus

Utbildningen pågår:  Avgångsklassen 2015