Irene Lopez

 Curirculum vitae

Irene Lopez

8008240544

 

Filmografi

 

Född: 1980, El Salvador, San Salvador

 

2003 Inspiration, /Manus & Regi/ Experimentiell animation 01:47

2003 Cornchild, /Regi & Animation/ Sandanimation 01:51 min

2005 Den största stjärnan, /Regi & animation/Klassisk animation 08:00 min

2005 Det händer konstiga saker, Klassisk-streetart /animation/ 09;00 min

2006 Åtrå, Aftereffects-cutout /animation/ 00:46 min

2007 Animerade minnen /Regi/dokumentärfilm; 30:00 min

2007 Pilot för SOS barnbyar /Animation/ reklamfilm 00:40 min

2008 WAR IS OVER- /Regi, manus/Kortfilm fiktion: 03:00 min.

2009 MIND ME- /Regi/Musikvideo för VIDAR

2009 VIKA /Regi/Experimentell animerad dansfilm

2010 BODA /Fotograf/ Dokumentärfilm/Regi: Simon Moser

2011 DÄR JAG DÖR  /Manus & Regi/Dokumentärfilm

 

Om Irene Lopez:

Irene Lopez, född 1980 i San Salvador, El Salvador, är en svensk animatör, filmskapare och illustratör. Lopez kom till Sverige som politisk flykting. Uppvuxen större delen av sitt liv i Lund och Stockholm. Hon studerade teatervetenskap vid Stockholms universitet 2001-2002 och animation på konstfack i Eksjö 2003-2005. Lopez studerar nu vid Stockholms dramatiska högskola på dokumentärfilmslinjen och vid sidan av frilansar hon som filmare och grafiker på SVT Nyheter.

 

Språk: Spanska, franska, engelska och svenska

Huvudsaklig verksamhet: Animatör/ regissör/ illustratör/ projektledare

 

Utbildning:

Teatervetenskap Stockholms Universitet 40 p 2002-2003

Konstfack animation & animerad film i Eksjö 120 p 2003-2005

 

Behärskar program som:

Photoshop CS, (Illustrator)

Toonboom studio

Aftereffects 7.0

Finalcut

Premiere pro

Stopmotion pro

I stopmotion

 

Har B-Körkort

 

Utställningar:

Det händer konstiga saker, Eksjö museum, 2005

Eksjö Serier, Eksjö museum, 2005

Heterogenesis tribut till Pablo Neruda, Lilla taatern Lund, 2004

Konstfack invigning, Stockholm telefonplan 2004

Västerbiblioteket,Vardag. 2005

Att baka en man, Kocksgatan 17 Herrekipering, Stockholm 2008

Konstrundan, Väddö, Backa 2009

 

Beställningar:

FANZINGO: Illustration Botkyrkas röster Hemsida 2010

NÖJESGUIDEN: Illustrationer till artikel om copywriters skriven av Pelle Tamleht 2008

XPublishing: Bokomslag, grafisk design; 2008

MTV :Animation ( filler, reklam )2005, Längd: 00,44 sek 2004

SIDA: Illustrationer & serier för folder i samband med projektet ” contra la violencia”.2004

HÄGNERYDS KÖK OCH BAR: Väggmålningar 2x3m, 3st. 2004

EKSJÖ MUSEUM: Affisch för utställning ”Eksjö Serier”. 2006

SMÅLANDSTIDNINGEN: Illustration till påsk artikel. 2006

EKSJÖ KOMMUN: graffitti tavla till Eksjö mässa 2006

PLAYING FOR CHANGE: Informationsfilmer 2010

BOTKYRKA KOMMUN: Informationsfilmer & Reklamfilm 2011

VOLUNTAIRE: Reklamfilm åt Brevo- Animation stopmotion 2010

SVT TRAILER: ”Kvinnan i mitt liv”- Regi & Animation åt trailer 2010


 

Priser/ utmärkelser:

1:a pris i tungvikts klassen, Den största stjärnan 2006

2:a pris i tungviktsklassen, Det händer konstiga saker 2006

2:a pris i Kort & Godt tävling, SOS Barnbyar 2007

1:a pris i Xenoclips filmtfestival Barcelona 2008

1:a pris i Tempo pitch Örebro/ Che och min riktiga pappa 2009

 

Erhållna stipendier och stöd

Film i Jönköpings län/ Stöd för Det händer konstiga saker

Filmbasen Stockholm/ Stöd för VIKA

Filmbasen Stockholm/ Stöd för WAR IS OVER

Konstnärsnämndens resestipendium/ Che och min riktiga pappa

Filmbasen Stockholm/ Stöd för Che och min riktiga pappa

 

ARBETSLIVSERFARENHET

Pedagogik/utbildning/Administration Film/Media/Konst

 

Arbetsgivare: RAMP, UR

Ställning: Programledare, speak

Period: 20090813              

Kontakt: Nisse Edvall       

Mob: 0707576925

 

Arbetsgivare: ANACONDA, UR

Ställning: Programledare

Period: 20090209-2009028

Kontakt: Åsa Tolgraven

Mob: 0702095104

 

Arbetsgivare: SVT

Ställning: Grafiker, nyhetsgrafiken

Period: Vikariat 20080602-tills vidare frilans

Kontakt: Eva Eliasson

Mob: 0707357137

Kontakt: Demian Zarins

Mob: 0709951984

 

Arbetsgivare: Barnens Ö stiftelsen         

Ställning: Kolloledare, Granvik filmkollo

Period: 20090620-20090803                  

Kontakt: Aventura/ Robin & Emil          

Mob: 0739708118

 

Arbetsgivare: Lillasyster produktion

Ställning: Animatör

Period: Beställning av grafik/animation

Kontakt: Linus Rosenqvist

Tel: 0707743836

 

Arbetsgivare: Fanzingo i Alby

Ställning: Illustratör/ Pedagog/ Filmare

Kontakt: Stina Balkfors

Tel: 0708737557

 

Arbetsgivare: Film i Jönköpings län/Landstinget i Jönköpings län

Ställning: Projektledare för mångkulturprojekt för ungdomar

Period: 2005-2007

Kontakt: Svante Rosberg, Filmkonsulent

Telefon: 036-19 95 09
Mobil: 070-609 13 00
Fax: 036-30 29 85

 

 

 

 

 

 

 

Arbetsgivare: Colony AB

Ställning: Statistansvarig/regiassistent

Period: Uppdrag/El giganten reklam

Kontakt: Lena Von der Burg, Colony, tegnergatan 37

Tel: 0707740087

 

Arbetsgivare: RIZAL

Ställning: Animatör, rekvisitör, regiassistent, statistansvarig

Period: 20070901-20080401

Kontakt: Mikael Gustavsson

Mike@rizal.se

 

Arbetsgivare: Fula känslor (Filmprod)

Ställning: Animatör

Period: 2007 okt

Kontakt: Teresa Glad

Tel: 0381-14263

 

Arbetsgivare: Tyska tårar (Filmprod)

Ställning: B-foto

Period: 9-22 Juli

Kontakt: Hilda Ekeroth

Telefon: 0705528028

 

Arbetsgivare: Radio.se, Stockholm

Ställning: Programledare

Period: 2001

Kontakt: Sven Hallberg Tel: 070727516

 

Arbetsgivare: Yourney through your mind (filmprod) 

Ställning: Animatör

Period: 2006

Kontakt: Rolf Johnson Casper Haverkamp/ Eksjö Kommun

Epost: jnr@eksjo.se

 

Arbetsgivare: Rockcity Hulstfredfestivalen

Ställning: Värd

Period: 15-17 juni

Kontakt: Anna Term

Telefon: 0703656625

 

Arbetsgivare: Mejeriet folk & Rock, Lund

Ställning: Funtionär

Period: 1997-2000

Kontakt: Måns Block

 

 

 

 

 

Arbetsgivare: UKM Hulstfred

Ställning: Workshopsledare i streetart

Period: 10-14 juni

Kontakt: Anna Term

Telefon: 0703656625

 

Arbetsgivare: Teleman, Lund

Ställning: Sekreterare/ Administratör

Period: 1999-2000

Kontakt: Rashid Bajwa tel:

 

Arbetsgivare: Lerbäcksskolan, Lund

Ställning: Lärare vikarie i Spanska, Franska, engelska

Period: 1999-2002 ( Halvtid)

Kontakt: Lena Strand 046 - 35 72 30

 

Arbetsgivare:Prästängsskolan

Ställning: Lärare/vikariat

Period: 2006-07

Kontakt Ann Marie Pejrud

Tel: 038136480

 

Arbetsgivare: Romano Tajo, Lund

Ställning: Fritidsledare

Period: 1997-98

Kontakt Anna Goanaga

http://www.svenshog-humleborektorsomrade.lund.se/svenshog/Romano%20Trajo/links_index.htm

 

Arbetsgivare: Nortullskolan, Eksjö

Ställning: Lärarevikarie

Period: 2005-2006 (Deltid)

Kontakt: Receptionen Kerstin Frisk tel: 0381-36401

 

Arbetsgivare: Barnens ö Stiftelsen, Stockholm

Ställning: Kolloledare

Period: 2004, 2005

Kontakt: Aslan Hussametin Tel 08-7398825

Johanna Huss Tel: 0707-615968

 

 

 

Share |
Lopez_Irene_DF.jpg

Lopez, Irene

E-post:  irene.lopez@student.stdh.se

Utbildning:  Dokumentärfilm

Utbildningen pågår:  Avgångsklassen 2013