Tv-drama, fristående kurs 2013-03-26

Tv-drama, fristående kurs på StDH

Tv-drama är en terminslång kurs på halvfart (15 hp) som StDH gör i samarbete med SVT Drama. Den vänder sig till manusförfattare, scenografer och producenter/projektledare. Kursen fördjupar din förmåga till samarbete kring en idé med syftet att ta fram ett projektförslag för en tv-serie.

Sista ansökningsdag är 3 april 2013

Innehåll och upplägg

Kursen startar med en kortare introduktion i koncept och projektutveckling av tv-serier. Studenterna delas därefter in i mindre team som tillsammans och under handledning ska ta fram en projektbeskrivning. Varje team består av en en producent, en production designer/scenograf, och två manusförfattare.

Projektbeskrivningen ska bl.a innefatta storyline på alla avsnitt, ett eller fler utskrivna avsnitt, idé för visuell gestaltning, budget, idé till casting och finansieringsplan. Kursen avslutas med en pitch inför representanter för branschen. Arbetet handleds av lärare som parallellt med arbetet på StDH arbetar professionellt inom sitt ämne.

Producenten är arbetsledare för projektet utifrån de förutsättningar som ges och ska driva idé-och projektutvecklingen. Producenten ska även göra en budget och en finansieringsplan.

Production designern ska tillsammans med med producent och manusförfattare arbeta med idéutveckling och även ta fram en visuell idé för projektet.

Manusförfattarna ska tillsammans med producenten och produktionsdesignern arbeta med utveckling av idé och story. Författarna ska även skriva storyline av hela serien och ett avsnitt.

Vem kan söka?

Kursen vänder sig till manusförfattare, production designer/scenografer och producenter med en konstnärlig kandidatexamen eller med dokumenterad erfarenhet av film- eller tv-produktion.


Stockholms dramatiska högskola - Stockholms konstnärliga högskola
Stockholm Academy of Dramatic Arts - Stockholm University of the Arts

Tel +46 8 49 400 000, www.stdh.se, www.sada.se
StDH på facebook

www.uniarts.se

Ser mailet konstigt ut? Klicka här
Vill du avsluta din prenumeration? Klicka här
Följ oss på Facebook