Nyhetsbrev 2015-05-07
""

Nyhetsbrev 2, 2015

Scenex15 - scenkonststudenternas examensproduktioner

Är du nyfiken på vad som rör sig i huvudet på den nya generationen scenkonstnärer? Nu har du chansen att få reda på det! Sjutton olika produktioner från *nio inriktningar inom scenkonst kommer att redovisas inför publik på StDH och runtom på olika scener i Sverige under våren. Det blir teater, performance, dans, musik och till och med ett par föreläsningar.

Mer information samt info om hur du bokar biljetter får du genom att klicka på föreställningens namn.

Cantabile - a stage performance initiated/directed by Safoura Safavi. Föreställningen spelas på StDH. Biljetterna är redan släppta och bokas gratis via vår hemsida.

Kärleksbrev till den politiskt deprimerade - i samarbete med Regionteatern Blekinge Kronoberg. Föreställningen spelas på StDH. Biljetterna är redan släppta och bokas gratis via vår hemsida.

skymning:gryning - en examensproduktion inom scenkonst, med premiär på StDH 13 maj.  Föreställningen spelas på StDH. Biljetterna är redan släppta och bokas gratis via vår hemsida.

Stressposition - ett scenkonstverk om övervakningssamhället. Premiär i juni på Kulturhuset Stadsteatern.

O- -upp-hör-lig-t Oupphörligt - en examensutställning av ClaesMikael Svensson.

SUB_Derma - en performance på offentlig plats i Berlin (10 maj) och Stockholm (16 maj) och en stop motion-film. För exakt plats och tid, följ projektet på Facebook och Instagram: SUB_DERMA.

Den Tredje Hemligheten - examensföreställning i samarbete med Unga Klara, Smålands Musik & Teater och medlemmar ur St Eugenia församling. Spelas på Unga Klara. Premiär 20 maj.

Scenkonst & utopi - ett tematiskt examensprojekt av Sara Bergsmark i form av en essä, ett koncept och ett seminarium. Missa inte panelsamtalet inom Feministiskt forum på ABF lördag 9 maj.

Världens bästa föreställning - en föreställning inspirerad av barn för barn i åldrarna 7-9 år, gjord av avgångsstudenter från StDH. Ett work in progress-projekt med publikmöten 13 - 22 maj på Barnens underjordiska scen.

*De nio inriktningarna inom scenkonst är Dramatik/dramaturgi, Kostymdesign, Ljuddesign, Ljusdesign, Mask- och perukdesign, Scenkonstproducent, Scenografi, Teaterregi samt Teaterteknik.


StDH på Scenkonstbiennalen i Malmö

Den 26-31 maj 2015 arrangeras Scenkonstbiennalen i Malmö. Scenkonstbiennalen är en branschfest och en mötesplats för scenkonsten och dess utövare, nationellt och internationellt. Scenkonstbiennalen innehåller föreställningar, workshops, seminarier, samtal mm och StDH åker dit med fyra av årets examensföreställningar: Cantabile, Rör inte min syster!, Möta hösten tillsammans? och X.

Läs mer på Scenkonstbiennalens hemsida


Sista chansen för examen enligt äldre regler

Påbörjade du dina studier före den 1 juli 2007 utan att avsluta dem?
Vill du ha ett examensbevis utfärdat?
Då måste du avsluta studierna före den 30 juni 2015.

Läs om  hur du ska gå tillväga


Stockholms dramatiska högskola - Stockholms konstnärliga högskola
Stockholm Academy of Dramatic Arts - Stockholm University of the Arts

Tel +46 8 49 400 000, www.stdh.se, www.sada.se
StDH på facebook

www.uniarts.se

Ser mailet konstigt ut? Klicka här
Vill du avsluta din prenumeration? Klicka här
Följ oss på Facebook