2015-04-14

henrikwenne_500x250_ogon

När verkligheten är uppbruten av hallucinationer, röster och våldsamma anfall behövs det något att förankra sig vid. Själv lyssnade jag på musik. Under en period var det en låt som jag hade i hörlurarna, dygnet runt. Den heter, som den här föreställningen; CANTSPEAK. Genom att använda den låten och de erfarenheter jag har av livets mörkare sidor, i kombination med alla de sceniska element som jag lärt mig om och inspirerats till att använda under mina år på StDH, gör jag ett scenkonstverk som låter ana hur en psykisk sjukdom kan upplevas.

/Henrik Wenne

CANTSPEAK

CANTSPEAK är en examensföreställning från Stockholms dramatiska högskola (StDH), av och med Henrik Wenne, om grav psykisk ohälsa hos ungdomar. CANTSPEAK spelar helt kostnadsfritt på StDH 27-30 april. Extra varmt välkomnar vi skolklasser och unga. Efter föreställningen hålls ett samtal med psykoanalytikern Daniel Frydman.

Producent, teknik, ljus, ljud, regi, manus, scenografi och på scen:
Henrik Wenne

Kostymdesign:
ClaesMikael Svensson

Maskkonsulent:
Frida Ullander

henrikwenne_500x250_mun

 

Spelperiod & biljetter

  • Måndag  27 april kl 14.00
  • Måndag 27 april kl 18.00
  • Tisdag 28 april kl 18.00
  • Onsdag  29 april kl 14.00 
  • Torsdag 30 april kl 11.00       

Föreställningen är ca 45 minuter lång och spelar i Studio D4 på StDH, Valhallavägen 189.

Biljetterna kostar inget och du bokar genom att mejla antal önskade biljetter och föreställningsdatum till biljett.stdh@uniarts.se eller boka enkelt på egen hand via StDH:s biljettbokning. Efter föreställningen och samtalet med psykolanalytikern Daniel Frydman, finns också möjlighet att träffa, prata med och ställa frågor till Henrik Wenne som gjort föreställningen och själv står på scenen.

scenexpx580_datum

CANTSPEAK är ett av arton examensprojekt på StDH:s institution för scenkonst. Projekten har vi samlat under namnet Scenex15 och under våren kommer vi kunna erbjuda flera tillfällen att besöka StDH, möta ny scenkonst och uppleva den nya generationen scenkonstnärer. Allt kostnadsfritt och vi ser väldigt gärna ungdomar och skolklasser i publiken!

T-bana: Åk röd linje 13 till Karlaplan, uppgång Valhallavägen (norra uppgången). Gå sedan Valhallavägen österut, mot Gärdet. Högskolan ligger på vänster hand efter Gärdesskolan.

Buss: Busslinjerna 1, 4, 56, 72 och 76 stannar nära Stockholms dramatiska högskola.

Varmt välkomna till StDH önskar produktionsteam och examensstudenter, via

Magdalena Marklund
magdalena.marklund@uniarts.se
Produktionsavdelningen, StDH


Följ StDH på Facebook och Instagram


 


Stockholms dramatiska högskola - Stockholms konstnärliga högskola
Stockholm Academy of Dramatic Arts - Stockholm University of the Arts

Tel +46 8 49 400 000, www.stdh.se, www.sada.se
StDH på facebook

www.uniarts.se

Ser mailet konstigt ut? Klicka här
Vill du avsluta din prenumeration? Klicka här
Följ oss på Facebook