Inbjudan: Landet Ensamheten och Vi ska vara vildbarn nu

Inbjudan: Landet Ensamheten och Vi ska vara vildbarn nu

I samarbete med Uppsala Stadsteater bjuder StDH:s scenkonststudenter in till branschvisning av två nyskrivna barnpjäser.

Måndag 13 oktober kl. 18.00 i Ettan, Uppsala Stadsteater.

Varmt välkomna!

OSA senast 6 oktober till barnteaterprojektet2014@gmail.com

OBS! Begränsat antal platser. Först till kvarn!


Vad är meningen med precis allting?

Landet Ensamheten och Vi ska vara vildbarn nu är del av Stockholms dramatiska högskolas (StDH) scenkonststudenters barnteaterprojekt*. Projektets tema är Meningen med precis allting. Varför ser världen ut som den gör? Varför ska jag gå upp på morgonen? Varför ska jag gå i skolan i 12 år? Vad är meningen med precis allting? Föreställningarna presenteras i samarbete med Uppsala Stadsteater.

Kl 18.00: Landet Ensamheten

Kl 18.45: Paus med mingel och servering i Teaterbaren

kl 19.45: Vi ska vara vildbarn nu

Ungefärliga tider. Föreställningarna är ca 40 minuter långa.


Landet Ensamheten

Ensamhet undgår ingen. Men vad är meningen med allt det där tomma i kroppen? Ja, vad är meningen med precis allting? Kanske allting är musik? Kanske allting handlar om att slippa äta mer äcklig uppvärmd mat från mikron? Kanske meningen är att få en ny kompis? Eller kanske är meningen med precis allting, helt enkelt magi och en massa, massa popcorn? Välkommen till Landet Ensamheten! Där det inte längre går att vara ensam.

Studenter från StDH
Dramatiker: Jani Lohikari, Teaterregi: Jesper Berglund, Scenografi: Linn Henriksson Strååt, Ljusdesign: Ronald Hessman, Ljuddesign: Eric Sjögren, Mask- och perukdesign: Sigrid Nathorst-Windahl, Kostymdesign: Maria Peterson, Teaterteknik: Snöret Lindén
och Heida Ragnarsdottir, Scenkonstproducent: Sara Bergsmark

Medverkande
Peter Hildén, Fanni Noroila och Sonja Kuittinen (praktikanter från Teaterhögskolan i Helsingfors)


Vi ska vara vildbarn nu

Lucia längtar efter sin syster Klara. Hon rymmer från sin pappa och ger sig ut på en magisk och farofylld resa för att hitta henne. Lucia möter nya vänner och fiender, hon upplever äventyr, glädje och sorg. Men kan man hitta sin älskade syster om man inte ens vet var man är? Kan man klara sig ensam i den mörka skogen, med djur som mest av allt vill äta upp en? Kanske om man tänder en stor eld. En magisk saga i olika världar, om saknad och längtan, frihet och ansvar. Om en kärlek som är tjockare än blod.

Studenter från StDH
Dramatiker: Jerker Beckman, Teaterregi: Anna Schulin-Zeuthen, Scenografi: Nicklas Nilsson, Ljusdesign: Mira Svanberg, Ljuddesign: Siri Jennefelt, Teaterteknik: Anton Andersson, Mask- och perukdesign: Agnes Kenttä, Kostymdesign: Ellen Utterström, Scenkonstproducent: Staffan Berg

Medverkande
Ester Uddén, Henrik Johansson och Nina Rudawski


Barnteaterprojektet startades och drevs av Suzanne Osten för tjugo år sedan och ingår som en av flera produktionsövningar på Stockholms dramatiska högskola. Det är en samarbetsövning för samtliga utbildningar inom scenkonst och är en övning för fyra team där dramatikerstudenterna skriver var sin pjäs som sedan iscensätts av ett team bestående av studenter från utbildningarna; Dramatik, Teaterteknik, Ljuddesign, Ljusdesign, Kostymdesign, Scenografi, Regi, Mask och Scenkonstproduktion som samtliga går en treårig kandidatutbildning.

 


Stockholms dramatiska högskola - Stockholms konstnärliga högskola
Stockholm Academy of Dramatic Arts - Stockholm University of the Arts

Tel +46 8 49 400 000, www.stdh.se, www.sada.se
StDH på facebook

www.uniarts.se

Ser mailet konstigt ut? Klicka här
Vill du avsluta din prenumeration? Klicka här
Följ oss på Facebook