två händer

Vanliga frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om antagning, behörighet med mera.

NÄR GES MAGISTERPROGRAMMET/FRISTÅENDE KURSEN SOM JUST JAG VILL SÖKA?
Våra magisterprogram/fristående kurser ges inte med någon bestämd regelbundenhet. Vissa kurser återkommer, vissa ges någon enstaka gång. För att hålla dig uppdaterad och få aktuell information om våra utbildningar kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev via vår hemsida (en blå ruta i vänsterspalten på startsidan).

JAG HAR INTE FÅTT UT MITT INTYG/EXAMENSBEVIS – KAN JAG KOMPLETTERA MIN ANSÖKAN SENARE?
Du kan komplettera din ansökan fram till sista ansökningsdagen. Därefter kan du bara komplettera ansökan efter begäran från högskolan. Har du inte något intyg över de kurser du har gått tidigare, eller ett examensbevis, förklara i så fall varför i din ansökan. Har det betydelse för högskolans bedömning kommer du att bli ombedd att komplettera.

HUR SENT KAN JAG LADDA UPP MIN ANSÖKAN?
Du måste ha avslutat uppladdningen av din ansökan före midnatt den sista ansökningsdagen. Därefter stängs ansökningsmöjligheten. Vänta inte till sista dagen att skicka in ansökan. Om du t. ex har stora filer att ladda upp kan det ta lång tid.

KAN JAG LADDA UPP MIN ANSÖKAN I FLERA OMGÅNGAR?
Ja, du kan när som helst pausa din ansökan och fortsätta vid ett senare tillfälle ända fram till midnatt den sista ansökningsdagen.

JAG HAR MISSAT SISTA ANSÖKNINGSDAG. KAN JAG FÅ STÄLLA MIG PÅ RESERVPLATS?
Nej, tyvärr kan vi inte ta emot anmälningar efter ansökningstidens utgång.

NÄR FÅR JAG VETA OM JAG HAR KOMMIT IN PÅ DEN UTBILDNING JAG HAR SÖKT?
Det varierar från utbildning till utbildning.

VAD KOSTAR DET ATT GÅ ERA UTBILDNINGAR?
Är du svensk medborgare (eller medborgare i ett land inom EU, EES och Schweiz) behöver du varken betala anmälningsavgift eller studieavgift. För medborgare från övriga länder, läs här: Om avgifter

HUR MÅNGA SÖKER TILL ERA UTBILDNINGAR?
Antal sökande varierar från ca 4 sökande per utbildningsplats till ca 140 sökande per utbildningsplats. Läs mer här: Antal sökande 2012

HUR MÅNGA STUDENTER GÅR PÅ SKOLAN?
Det varierar lite från år till år, men ungefär mellan 260-280 studenter.

JAG ÄR EN UTLÄNDSK STUDENT SOM VILL KOMMA OCH STUDERA PÅ ER SKOLA. HUR GÖR JAG?
På kandidatnivå tar StDH för närvarande emot studenter som talar och skriver på svenska. På avancerad nivå är oftast det svenska språket ett krav, men det förekommer ibland kurser på engelska. Det kan också finnas möjligheter att följa enstaka delkurser på bägge nivåerna. Om du hittar någon utbildning eller kurs du vill undersöka närmare, ta kontakt med utbildningsinfo@stdh.uniarts.se som kan hjälpa dig vidare. Mer information om aktuella utbildningar och kurser: Utbildningar

MINA KOPIOR SKA VARA "VIDIMERADE". VAD BETYDER DET?
Att minst en person bekräftar att de kopior av handlingar du skickar in är korrekta. En person som sett både originalhandlingen och kopian bevittnar med sin namnteckning, namnförtydligande och telefonnummer (direkt på kopian) att kopian överensstämmer med originalhandlingen.

MÅSTE JAG SKANNA IN OCH LADDA UPP MITT PASS ÄVEN OM JAG INTE ÄR ANMÄLNINGSAVGIFTSSKYLDIG?
Ja, om du inte har ett svenskt personnummer eller om du är svensk medborgare med aldrig varit bosatt i Sverige måste du skanna in och ladda upp ditt giltiga pass eller annan giltig nationell ID-handling för att vi ska kunna gå vidare med din ansökan. OBS! Vad gäller körkort som ID-handling, måste nationalitet framgå för att accepteras.

JAG HAR EN FUNKTIONSNEDSÄTTNING, KAN JAG SÖKA TILL ERA UTBILDNINGAR?
Ja, självklart har du rätt att söka till alla våra utbildningar. Läs mer här: Personer med funktionsnedsättning

TAR StDH EMOT PRAKTIKANTER/PRAOELEVER?
Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot praktikanter.

KAN JAG FÅ GÖRA STUDIEBESÖK HOS ER?
Under vissa förutsättningar tar vi emot studiebesök av t.ex skolklasser. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot enskilda besökare. Stockholms dramatiska högskola har öppet hus 1-2 gånger om året. Då är du välkommen att hälsa på och ställa alla dina frågor till oss. Vi lägger ut information på vår hemsida om när vi har öppet hus.

HAR DU SÖKT TILL StDH TIDIGARE?
Om du tidigare har sökt en utbildning via vårt ansökningssystem och vill hänvisa till tidigare inskickade ansökningshandlingar så kan du göra det genom att gå till funktionen tidigare ansökningar där du kommer åt allt du skickat in. Sedan laddar du upp relevanta handlingar i din nya ansökan.

Behöver du veta mer? Mejla din fråga till utbildningsinfo@stdh.uniarts.se

Share |

Fler frågor och svar 

Har du frågor om inträdesproven till skådespeleriutbildningen? Klicka på länken nedan.


Kontakt

Har du fortfarande frågor? Kontakta utbildningsinformationen via mejl utbildningsinfo.stdh@uniarts.se, eller via telefon 08-49 400 000 (måndag-fredag klockan 10.00-11.00).