Visuell efterproduktion

Den här kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dig i grading som teknik för visuell efterbearbetning.

Kursen syftar till att du på ett fördjupat, konstnärligt och tekniskt sätt övar dig på att leda arbetet med grading som teknik för visuell efterbearbetning. Du får även lära dig göra tester till din förespeglande produktion så att alla i teamet ska kunna se vilka möjligheter som grading erbjuder.

Du ska reflektera över det visuella uttrycket och tydliggöra det arbetet i relation till tidigare processer i filmarbetet, som manusarbete och inspelning. Du får också tillfälle att relatera ditt eget arbete till andras konstnärliga processer.

Utbildningen inleds med seminarier, föreläsningar, praktiskt arbete under handledning samt studiebesök på postproduktionsbolag. Därefter arbetar du mestadels enskilt med inspelat material utifrån olika perspektiv. Vi gör testfilmningar som kan omfatta allt från olika typer av kameror, linser, ljusförhållanden samt hur olika val av färger, material, mask och smink kan påverkas och manipuleras. Vi bearbetar sedan testerna genom grading och jämför olika visningsformat och visningsformer.  

Kursen ges på engelska och svenska.

Ansökan ska bestå av

 • Dokument som visar din behörighet (se nedan).
 • CV
 • Ett personligt brev där du beskriver varför du söker kursen.

Urval

Du söker med ditt cv och ett personligt brev. Efter ansökningstidens slut kan det vid behov genomföras intervjuer.

Behörighet

För att söka kursen krävs grundläggande behörighet för högskolestudier med undantag för svenska 1, 2, eller 3.
Läs mer om grundläggande behörighet.

Om du saknar formell behörighet kan högskolan bedöma om du har reell kompetens som motsvarar behörighetskravet. Du måste då bifoga en ansökan om att få din reella kompetens bedömd och beskriva vilka kunskaper och förmågor du har förvärvat samt hur detta har skett. Använd "Ansökan om reell kompetens" som rubrik och skriv max en halv A4. Du fyller i din ansökan direkt i antagningsformuläret på webben. Om du inte har formell eller reell kompetens kan du begära dispens eller undantag från behörighetskraven. Beskriv då varför du skulle klara utbildning utan att ha de förkunskaper som efterfrågas. Använd ”Ansökan om dispens” som rubrik och skriv max en halv A4.

Så här söker du

Du söker via ett webbaserat ansökningssystem genom att klicka på den rosa knappen här till höger.

Gör så här när du har kommit in i systemet:

 1. Registrera dig genom att ange namn och e-post.
 2. Ange personuppgifter.
 3. Gå igenom ansökningsformuläret och bifoga följande dokument:
 • Ladda upp ditt slutbetyg från gymnasiet. Har du inget slutbetyg måste du ansöka om reell kompetens eller dispens. Det gör du i så fall direkt i ansökningsformuläret.
 • Ladda upp ditt CV.
 • Skriv ett personligt brev där du motiverar varför du söker kursen. Det ska innehålla en kort beskrivning av dig, ditt arbete, reflektioner kring ledarskapets utmaningar samt vad du önskar få ut av kursen. Skriv direkt i ansökningsformuläret (max 4000 tecken)
 • Om du inte har ett svenskt personnummer ska du även ladda upp en vidimerad (bevittnad) kopia på ditt pass.
 1. Skicka in ansökan!

Bekräftelse på din ansökan

När du har skickat iväg din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett. Om du inte får ett sådant mejl så kolla i första hand ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten: post@mynetwork.se.

Vad händer sen?

Alla får, via mejl till den mejladress som angetts i antagningssystemet, besked om de går vidare eller inte.

Om avgifter

Om du är medborgare i ett land utanför EU, EES och Schweiz ska du betala anmälningsavgift (900 SEK) och studieavgift (75 000 SEK). Läs mer om avgifter.

Funktionsvariation

Som student kan du få särskilt pedagogiskt stöd om du har behov av detta på grund av en dokumenterad funktionsvariation. Om du behöver hjälp med din ansökan, vänligen ring 08-494 00 000 eller mejla utbildningsinfo.stdh@uniarts.se.

Share |

Visuell efterproduktion

Fristående kurs på grundnivå, 7,5 hp,
vecka 2-6, 2017, helfart

Startar: januari 2017

Ansökan: Anmälan stängd

Lärare

anders_bohman_uniarts_se_MThumb

Anders Bohman, lektor i filmfoto

anders.bohman@uniarts.se

 

Tom Brennan, produktionstekniker

 

gästlärare