Kompletterande skådespelarutbildning

En ettårig skådespelarutbildning för yrkesverksamma scenkonstnärer. Kursen ges på grundnivå, ej nybörjare, och riktar sig till dansare, sångare och musikalartister som vill erövra grundläggande kunskap i skådespelargestaltning.

Detta är en efterfrågad kurs som tidigare getts av Teaterhögskolan och som nu ges av StDH. Det är ett år för dig som i ditt yrkesutövande efterfrågar en trygghet i att agera med rollarbete och text på scenen. Det är en grundläggande skådespelarutbildning med tonvikt på arbetet med text. Kursen innehåller inget produktionsarbete, men däremot flera redovisningar av enklare karaktär. Kursen är på heltid.

Kursen innehåller bland annat följande moment:

 • Skådespelargestaltning
 • Textanalys
 • Textinterpretation
 • Språklig gestaltning
 • Röstträning

Kursen leds av Ulrika Malmgren, lektor i scenisk gestaltning. Du kommer som kursdeltagare även att möta andra lärare från StDH samt gästlärare.

Kursen ges på helfart vårterminen 2017 - höstterminen 2017.

Vem kan söka

Kursen riktar sig till yrkesverksamma scenkonstnärer som inte har en kandidatexamen i skådespeleri.

Urval

Du söker med ditt cv och ett personligt brev. Efter ansökningstiden kan det vid behov genomföras intervjuer.

Behörighet

För att söka kursen krävs grundläggande behörighet för högskolestudier.

Läs mer om grundläggande behörighet här.

Om du saknar formell behörighet kan högskolan bedöma om du har reell kompetens som motsvarar behörighetskravet. Du måste då bifoga en ansökan om att få din reella kompetens bedömd och beskriva vilka kunskaper och förmågor du har förvärvat samt hur detta har skett. Använd "Ansökan om reell kompetens" som rubrik och skriv max en halv A4. Du fyller i din ansökan direkt i antagningsformuläret på webben. Om du inte har formell eller reell kompetens kan du begära dispens eller undantag från behörighetskraven. Beskriv då varför du skulle klara utbildning utan att ha de förkunskaper som efterfrågas. Använd ”Ansökan om dispens” som rubrik och skriv max en halv A4.

Så här söker du

Du söker via ett webbaserat ansökningssystem genom att klicka på den rosa knappen här till höger.

Gör så här när du har kommit in i systemet:

 1. Registrera dig genom att ange namn och e-post.
 2. Ange personuppgifter.
 3. Gå igenom ansökningsformuläret och bifoga följande dokument:

  - Ladda upp ditt slutbetyg från gymnasiet. Har du inget slutbetyg måste du ansöka om dispens. Det gör du i så fall direkt i ansökningsformuläret.
  - Ladda upp ditt CV.
  - Skriv ett personligt brev där du beskriver dig själv och varför du söker kursen. Skriv direkt i ansökningsformuläret (max 4000 tecken).
   

Bekräftelse på din ansökan

När du har skickat iväg din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett. Om du inte får ett sådant mejl så kolla i första hand ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten: post@mynetwork.se.

Vad händer sen?

Alla får, via mejl till den mejladress som angetts i antagningssystemet, besked om de går vidare eller inte. De som går vidare kallas till en intervju.

Avgifter

Funktionsvariation

Som student kan du få särskilt pedagogiskt stöd om du har behov av detta på grund av en dokumenterad funktionsvariation. Om du behöver hjälp med din ansökan, vänligen ring 08-494 00 000 eller mejla utbildningsinfo.stdh@uniarts.se.

 

Share |

Kompletterande skådespelarutbildning

Fristående kurs på grundnivå, ej nybörjare, 60 hp
vt17 - ht17, Helfart

Startar: 16 januari 2017

Ansökan: Sista ansökningsdag var 16 augusti 2016

Lärare

Catherine Hansson, adjunkt i språklig gestaltning, Stockholms dramatiska högskola

Ulrika Malmgren, lektor i scenisk gestaltning, Stockholms dramatiska högskola

I kursen medverkar även andra lärare från Stockholms dramatiska högskola samt gästlärare