Introduktion i skapande av musikdramatiska verk

Har du arbetat inom teater som regissör, scenograf, kostymdesigner, ljusdesigner, maskör, producent, teatertekniker eller ljuddesigner och önskar bredda dig mot att arbeta med musikdramatiska verk? Eller är du nyfiken på vilka hemligheter som ryms i musiken och hur de påverkar ditt arbete? Då kan denna introduktionskurs vara något för dig.

Kursen vänder sig till uttolkarna av ett redan komponerat verk.

I denna kurs får du en ingång till musikdramatiska verk och hur dessa är uppbyggda genom föreläsningar, föreställningar och föreställningssamtal. Därefter skapar du sedan, utifrån din yrkesfunktion, ett gestaltningsförslag för en scen ur en opera eller ur ett musikdramatiskt verk.

Kursen ges på halvfart under perioden oktober till december 2016.

Kursen är uppbyggd kring föreläsningar, studiebesök och ett antal workshoptillfällen - vissa av dessa kan komma att förläggas till helger. Dessa datum bestäms i samråd mellan kursledning och antagna till kursen. En del av arbetet sker på distans.

Som lärare medverkar från StDH bl.a. Niklas Rådström och från Operahögskolan bl.a. Kerstin Perski. Kursledare är Anders Aare och Netta Frister Aaron.

Behörighet

För att söka kursen krävs grundläggande behörighet för högskolestudier.

Läs mer om grundläggande behörighet på antagning.se

Dispens: Om du saknar formell behörighet kan högskolan ge dig dispens. Du måste då bifoga en ansökan om dispens där du beskriver varför du kommer att klara utbildningen fast du inte uppfyller förkunskapskraven. Använd "Ansökan om dispens" som rubrik och skriv max en halv A4. Du fyller i din ansökan direkt i antagningsformuläret på webben.

Så här söker du

Du söker via ett webbaserat ansökningssystem genom att klicka på den rosa knappen här till höger.

Gör så här när du har kommit in i systemet:

  1. Registrera dig genom att ange namn och e-post.
  2. Ange personuppgifter.
  3. Gå igenom ansökningsformuläret och bifoga följande dokument:

    - Ladda upp ditt slutbetyg från gymnasiet. Har du inget slutbetyg måste du ansöka om dispens. Det gör du i så fall direkt i ansökningsformuläret.
    - Ladda upp ditt CV och upp till tre intyg/betyg som styrker dina viktigaste meriter.
    - Skriv ett personligt brev där du beskriver dig själv och varför du söker kursen. Skriv direkt i ansökningsformuläret (max 4000 tecken).

Bekräftelse på din ansökan

När du har skickat iväg din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett. Om du inte får ett sådant mejl så kolla i första hand ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten: post@mynetwork.se.

Vad händer sen?

Alla får, via mejl till den mejladress som angetts i antagningssystemet, besked om de går vidare eller inte. De som går vidare kallas till en intervju.

Om avgifter

Om du är medborgare i ett land utanför EU, EES och Schweiz ska du betala anmälningsavgift (900 SEK) och studieavgift (75 000 SEK).

Share |

Introduktion i skapande av musikdramatiska verk

Fristående kurs på grundnivå, 7,5 hp,
Pågår oktober–december 2016, halvfart

Startar: Oktober 2016

Ansökan: Sista ansökningsdag var 31 mars 2016

Kursansvarig

Anders Aare

Lektor i ljuddesign för scenkonst