Commedia och text

En kurs för dig som är yrkesverksam skådespelare, mimare, sångare och dansare och som vill nå en fördjupning mot en skriven text genom arbete med halvmask.

Ansökningstiden har gått ut.

Innehåll och upplägg

Kursen pågår mellan v. 39-49 och är uppdelad på tre perioder. Först fyra veckors arbete med commedians lazzin och improvisationer där vi fokuserar på fysisk och röstmässig gestaltning av commedia dell'artens halvmasker såsom Harlequino, Pantalone, Il Dottore, Il Capitano med flera. Sen följer tre veckors instudering av text och avslutningsvis fyra veckor praktiskt arbete med mask och text som leder till ett publikmöte.

De generella undervisningstiderna är vardagar 13.30-16.30 men under v. 49 kan även kvällsarbete förekomma.

Antagning sker genom skriftlig motivering till varför du vill gå kursen.

Särskild behörighet

För att kunna antas till denna utbildning måste du ha en konstnärlig kandidatexamen i mimskådespeleri eller skådespeleri.

Har du inte en kandidatexamen?

Det är du i sådana fall inte ensam om. Då kan du ansöka om det som kallas ”validering av reell kompetens”. Du kan ju ändå ha förutsättningar för att tillgodogöra dig utbildningen tack vare de kunskaper du fått genom arbete, utbildning eller annan verksamhet och sysselsättning. 

Frågor

Om du har frågor om kursen kan du vända dig till Per Sörberg, per.sorberg@stdh.se eller prefekt Simon Norrthon, simon.norrthon@stdh.se.

Share |

Commedia och text

Fristående kurs på grundnivå, 10 hp
Pågår v. 39-49, ht 2013,

Startar: Ht 2013

Ansökan: Sista ansökningsdag var 3 april

Kursplan

Lärare

Per Sörberg
Adjunkt i scenisk gestaltning