Baskurs i film

Nu är den här igen – fast i ny tappning! Baskurs i film är en fristående heltidskurs som pågår under HT14. Nedan kan du läsa om kursens innehåll, upplägg och även ansöka direkt online.

Ansökningstiden har gått ut.

Är du sugen på att lära dig ett väldigt speciellt språk? Då är den här kursen för dig. Den behandlar grunderna i filmspråket; alltifrån analys, manus, fotografi, klippning, ljudläggning till regi och produktion.

Målgrupp

Vi tror att du är mellan 18 och 28. Du är en driven person med mycket att berätta och med en stark vilja att lära. Du har inte nödvändigtvis någon tidigare erfarenhet av film, men älskar bild, ljud eller text. Baskurs i film är för dig det första steget på vägen mot högre utbildning och större möjligheter. Då alla övningar sker i grupp lägger vi i stor vikt vid din förmåga att samarbeta.

Innehåll och upplägg

Terminen består av flera moment, under vilka du får lära dig de grundläggande tekniska och analytiska verktygen för filmproduktion. Du får göra många övningar i grupp, där varje steg utvecklar din förmåga att använda filmspråket. I slutet av terminen får du göra en kortfilm tillsammans med ditt team.

På schemat står även teori, filmanalys, måleri samt grundläggande beteendevetenskap.

Behörighet

För att söka kursen krävs grundläggande behörighet för högskolestudier.

Dispens: Om du saknar formell behörighet kan högskolan ge dig dispens. Du måste då bifoga en ansökan om dispens där du beskriver varför du kommer att klara utbildningen fast du inte uppfyller förkunskapskraven. Använd "Ansökan om dispens" som rubrik och skriv max en halv A4. Du fyller i din ansökan direkt i antagningsformuläret på webben.

Så här söker du

Du söker via ett webbaserat ansökningssystem genom att klicka på den rosa knappen här till höger.

Gör så här när du har kommit in i systemet:

  1. Registrera dig genom att ange namn och e-post.
  2. Ange personuppgifter.
  3. Gå igenom ansökningsformuläret och bifoga följande dokument:
    - Ladda upp ditt slutbetyg från gymnasiet. Har du inget slutbetyg måste du ansöka om dispens. Det gör du i så fall direkt i ansökningsformuläret.

    - Skriv ett personligt brev där du beskriver dig själv och varför du söker kursen. Skriv direkt i ansökningsformuläret eller ladda upp en textfil, max 4000 tecken (ca en A4).

    - Ladda upp en beskrivning av en filmidé. Den ska innehålla ett synopsis och en beskrivning över viktiga kreativa element för produktionen, max en A4. Ladda upp beskrivningen i en textfil (helst i PDF-format).

Bekräftelse på din ansökan

När du har skickat iväg din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett. Om du inte får ett sådant mejl så kolla i första hand ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten: post@mynetwork.se

Vad händer sen?

Alla får, via mejl till den mejladress som angetts i antagningssystemet, besked om de går vidare eller inte. De som går vidare kallas till en intervju.

Share |

Baskurs i film

Fristående kurs på grundnivå, 30 hp
Pågår ht 2014, helfart

Startar: Ht 2014

Ansökan: Sista ansökningsdag var 18 mars 2014

Kursplan

Lärare

Porträttfoto av Per-Anders Ring

Per-Anders Ring
Per-Anders är regissör och manusförfattare inom film och teater. Han är utbildad vid Polska Nationella Filmskolan i Łódź.