Barn-tv

Utveckla en programidé för dagens och framtidens barn-tvformat och presentera projektet för uppdragsgivare. Kursen ges på halvfart.

Ansökningstiden har gått ut.


Tips! Sök även kursen Att intervjua ett barn. Kurserna löper parallellt och kan läsas samtidigt.


Kursen Barn-tv riktar sig till dig som vill skapa och utveckla en programidé för barn. Genom föredrag, seminarier, möten med beställare och producenter, praktiska övningar ges verktyg att fördjupa din idé. Vi diskuterar vad det innebär att anlägga ett barnperspektiv i programarbetet, med såväl, konstnärliga, etiska som samhälleliga aspekter. I kursen ingår att träffa fokusgrupper för att på djupet förstå målgruppen.

Handledning ges löpande av erfarna programmakare. Målet med kursen är att få fram en stark programidé som presenteras för beställare och uppdragsgivare.

Vem kan söka?

Kursen riktar sig till dig som är yrkesverksam eller har erfarenhet av tv-mediet.

Behörighet

För att söka kursen krävs grundläggande behörighet för högskolestudier.

Dispens: Om du saknar formell behörighet kan högskolan ge dig dispens. Du måste då bifoga en ansökan om dispens där du beskriver varför du kommer att klara utbildningen fast du inte uppfyller förkunskapskraven. Använd "Ansökan om dispens" som rubrik och skriv max en halv A4. Du fyller i din ansökan direkt i antagningsformuläret på webben.

Särskild behörighet

För att vara behörig till den här utbildningen behöver du också ha dokumenterad erfarenhet av yrkesverksamhet inom tv-mediet.

Så här söker du

Du söker via ett webbaserat ansökningssystem genom att klicka på den rosa knappen här till höger.

Gör så här när du har kommit in i systemet:

 1. Registrera dig genom att ange namn och e-post.
 2. Ange personuppgifter.
 3. Gå igenom ansökningsformuläret och bifoga följande dokument:
  - Ladda upp ditt slutbetyg från gymnasiet. Har du inget slutbetyg måste du ansöka om dispens. Det gör du i så fall direkt i ansökningsformuläret.

  - Ladda upp ett kort intyg som beskriver och styrker din erfarenhet av tv-mediet, max en A4. Detta kan vara t.ex. ett arbetsgivarintyg. Vi accepterar inte länkar till webbsidor eller dylikt. Intyget bör vara i PDF-format.

  - Skriv ett personligt brev där du beskriver varför du söker kursen. Skriv direkt i ansökningsformuläret eller ladda upp en textfil, max 4000 tecken (ca en A4).

  - Ladda upp en beskrivning av en programidé för barn-tv. Ladda upp beskrivningen i en textfil, max en A4 (helst i PDF-format).

Bekräftelse på din ansökan

När du har skickat iväg din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett. Om du inte får ett sådant mejl så kolla i första hand ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten:
E-post: post@mynetwork.se

Vad händer sen?

Alla får, via mejl till den mejladress som angetts i antagningssystemet, besked om de går vidare eller inte.

Share |

Barn-tv

Fristående kurs på grundnivå, 7,5 hp,
Pågår v. 40-49, 2014, halvfart

Startar: Ht 2014

Ansökan: Sista ansökningsdag var 18 mars 2014

Kursplan

Lärare

Benjamin Wolff sv

Benjamin Wolff

Benjamin Wolff är verksam som frilansande tv-producent och dokumentärfilmare för både vuxna och barn. Han är utbildad på Dramatiska institutet i såväl radio som tv/filmproduktion.

Benjamin har till exempel under flera år arbetat för SVT:s barn och ungdomsredaktion med både dokumentärer och drama för barn. Han också arbetat som projektledare på UR:s barnredaktion.

Benjamin Wolff har vunnit Rädda barnens journalistpris och varit finalist i Prix Jeunesse och Ebeltoft.