Audiowalk

För yrkesverksamma radioproducenter, ljudkonstnärer, manusförfattare, regissörer, journalister med flera, som söker nya sätt att skapa berättelser och “nya platser där de berättas”. Kursen syftar till att ge studenterna god insikt och praktiska möjligheter att utveckla och fördjupa ett personligt uttryck i ett audiativt narrativ som tar hänsyn till platsens betydelse.

Ansökningstiden har gått ut.

Varje berättelse har en plats och varje plats har en berättelse.

En audiowalk ger lyssnaren möjlighet att uppleva världen genom en annan persons sinnesstämning. En känsla av att världen omkring blir filmisk och att lyssnaren blir en del av en drömlik situation.

En audiowalk kan liknas vid att titta på en film, men att den upplevs utan kameror. Berättelsen upplevs tillsammans med röster, miljö, koreografi och ljudläggning och där verkligheten blir en scenografi. Rösten som följer lyssnaren blir som en “voice over” i filmen du är delaktig i och ljuden upplevs som en översättning av närbild, en inzooming eller en panorering. När detta sykroniseras skapas en känsla av en förhöjd verklighet.

Vem kan söka

Den här kursen vänder sig till dig som redan har erfarenhet av berättande men vill hitta andra plattformar att utrycka dig på och vill arbeta med den fysiska platsens dramaturgi. Som vill undersöka vad som sker när berättelse, tid och plats synkroniseras. Den vänder sig till dig som vill ljudlägga verkligheten med fiktiva eller dokumentära berättelser.

Upplägg

Föreläsningar, workshops, produktion av en audiowalk.

Utöver huvudlärarna, Jens Nielsen och Tomas Rajnai från Osynliga Teatern, kommer även gästlärare och skypeföreläsningar att förekomma.

Urval

Du söker med cv och personligt brev. Om behov finns kallas du till intervju i ett andra steg.

Behörighet

För att söka kursen krävs grundläggande behörighet för högskolestudier.

Dispens: Om du saknar formell behörighet kan högskolan ge dig dispens. Du måste då bifoga en ansökan om dispens där du beskriver varför du kommer att klara utbildningen fast du inte uppfyller förkunskapskraven. Använd "Ansökan om dispens" som rubrik och skriv max en halv A4. Du fyller i din ansökan direkt i antagningsformuläret på webben. Ansökan om dispens ska styrkas med undertecknade intyg som styrker de meriter som du hänvisar till i din ansökan.

Särskild behörighet

För att vara behörig till den här utbildningen behöver du också ha dokumenterad erfarenhet av arbete med ljud eller text.

Så här söker du

Du söker via ett webbaserat ansökningssystem genom att klicka på den rosa knappen här till höger.

Gör så här när du har kommit in i systemet:

 1. Registrera dig genom att ange namn och e-post.
 2. Ange personuppgifter.
 3. Gå igenom ansökningsformuläret och bifoga följande dokument:
  - Ladda upp ditt slutbetyg från gymnasiet. Har du inget slutbetyg måste du ansöka om dispens. Det gör du i så fall direkt i ansökningsformuläret. Ladda även upp undertecknade intyg som styrker de meriter som du hänvisar till i din ansökan om dispens.

  - Ladda upp ett undertecknat intyg som styrker din erfarenhet av arbete med ljud eller text, max en A4 (helst i PDF-format). Intyget kan vara skrivet av en uppdrags-, arbetsgivare, samarbetspartner, producent, medarbetare/kollega eller dylikt. Vi accepterar inte länkar till webbsidor eller dylikt.

  - Ladda upp ditt cv (helst i PDF-format).

  - Skriv ett personligt brev där du beskriver dig själv och varför du söker kursen. Skriv direkt i ansökningsformuläret eller ladda upp en textfil, max 4000 tecken (ca en A4).

Bekräftelse på din ansökan

När du har skickat iväg din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett. Om du inte får ett sådant mejl så kolla i första hand ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten:
E-post: post@mynetwork.se

Vad händer sen?

Alla får, via mejl till den mejladress som angetts i antagningssystemet, besked om de går vidare eller inte. De som går vidare kallas till en intervju.

Share |

Audiowalk

Fristående kurs på grundnivå, 7,5 hp,
Pågår v. 42-51, 2014, halvfart

Startar: 13 oktober 2014

Ansökan: Sista ansökningsdag var 25 augusti 2014

Kursplan

Lärare

Huvudlärare för kursen är Jens Nielsen och Tomas Rajnai från Osynliga Teatern. De är en konstnärsduo som arbetar med koreograferade akustiska upplevelser.

I sina verk utrycker de sig i gränslandet mellan performance och ett gestaltande radioberättande. De skapar filmiska upplevelser där publiken bjuds in till att bli en del av berättelsen och koreografin.

Båda har tidigare tagit sin examen från StDH:s radiolinje och är aktuella i höst med en ny produktion på Weld samt föreställningen I Shall not be entirely forgotten på Dramaten. Deras examensproduktion Engram kommer även att gästspela i Köpenhamn och i Reykjavik under 2015.

Läs mer på www.osynligateatern.se.

Samordnare av kursen är Ninni Hasselberg.