Torulf Holmström

Titel:
Produktionstekniker
Avdelning:
Stockholms dramatiska högskola
Telefon:
08-49 400 560
E-post:
torulf.holmstrom@uniarts.se

Jag har hållit på med teknik mer eller mindre hela mitt liv. Började fotografera och framkalla bilder när jag var tio, elva år. När jag var tretton började jag filma på Dubbelåtta och vid femton års ålder byggde jag egna elektronikprylar. Mitt första möte med datorer var 1976 på skolan i Sundsvall där min pappa jobbade, en så kallad "teletype terminal" typ mekanisk skrivmaskin ansluten via modem till en annan skola där centraldatorn fanns. Min första egna dator köpte jag 1983 en hemdator, sinclair zx spectrum.

På gymnasiet gick jag El-tele och lumpen gjorde jag i Enköping som trådstationsman, kopplade telefonlinjer på telestationer m.m. Efter lumpen började jag i den grafiska branschen med jobb på diverse reproföretag och tryckerier. Efter sexton år var det dags att byta bransch till videoproduktion på egen firma. Att det blev videoproduktion föll sig rätt naturligt då jag hållit på med Järfälla Lokal-TV under åtta år, vilket jag fortfarande sysslar med nu 22 år senare.

Så jag har rätt bra koll på både gammal och ny teknik.

Förutom teknikförrådet här på StDH så ansvarar jag för drift av info-skärmar, filmar föreställningar m.m. Ingen teknisk fråga är för dum att ställa och vet jag inte själv svaret så vet jag vem som kan svara.


/ Torulf

Share |
TorulfHolmstrom.jpg