Thomas Mirstam

Titel:
Prodekan, lektor i ljusdesign
Avdelning:
Institutionen för scenkonst
Telefon:
08-49 400 624
E-post:
thomas.mirstam@uniarts.se

Från slutet av 1980-talet till början av 2000-talet ansvarade jag för teaterteknikutbildningen och sedan 2001 har jag som prefekt ansvarat för samtliga scenkonstutbildningar på Dramatiska institutet. Jag tillhör numera Institutionen för scenkonst på StDH, där jag undervisar i ljus och ansvarar för Ljusdesignutbildningen.

Min bakgrund är stort intresse för teknik och konst. Jag har arbetat med det mesta inom teater, men fann för drygt 25 år sedan att ljusarbete erbjuder den bästa kombinationen för det jag kan och utbildat mig i.

Som frilansande ljusdesigner har jag arbetat med ett 70-tal produktioner under ca 35 års tid inom dans, teater, musik, opera och en hel del andra och udda sammanhang. Ett par längre perioder var jag anställd på Fria Proteatern och Stockholms stadsteater.

Tätt kopplat till mitt eget ämne finns ett stort engagemang i de frågor som rör hela gestaltningen på scenen. Jag handleder i praktisk kunskapsreflektion samt en hel del av de scenkonstproduktioner som studenterna gör på skolan. Övriga områden jag engagerar mig i är pedagogik, filosofi och musik. Intresset för det senare är nog störst.

Share |
ThomasMirstam.jpg