Ewa Wallin

Titel:
Kostym- och rekvisitaansvarig
Avdelning:
Institutionen för scenkonst
Telefon:
08-49 400 553
E-post:
ewa.wallin@uniarts.se

Jag är kostym och rekvisitaansvarig på StDH.

Efter avlagd bildlärarexamen på Konstfack åkte jag till Kalifornien. Där började jag av en slump jobba på filminspelningar. Det rullade på rätt bra men efter fem år fick jag göra en brådstörtad och ofrivillig sorti och så fick filmkarriären ett abrupt slut.

Väl hemma startade jag eget och jobbade med allt från festfix och skyltning till specialkostym, scenografi och rekvisita. Det blev mer och mer teater och så småningom blev jag anställd på Folkoperan som rekvisitör. Jobbade även där som scentekniker, påklädare, kostymtekniker och patinerare.

År 1998 anställdes jag på Teaterhögskolan. Där började jag bygga upp det förråd som sedermera blev det kostym och rekvisitaförråd samt den ateljé som vi har på skolan idag. Vi är nu två som jobbar i ateljén och vi fyller väldigt många funktioner. Vi fungerar som kostymörer, kostymtekniker, kostymassistenter, patinerare, skräddare, rekvisitörer och attributmakare och vi handleder även studenter i viss mån. Vi kan alltså en hel del om ganska mycket.

Jag älskar tennis i allmänhet och Rafael Nadal i synnerhet och så fort jag får möjlighet så ger jag mig ut i världen och kollar in turneringar. Där kan man snacka om dramatik!

Share |
098.jpg