Johan Andersson

Titel:
Tekniker - fastighet
Avdelning:
Fastighets- och serviceavdelningen
Telefon:
08-49 400 267
E-post:
johan.andersson@uniarts.se

Johan Andersson är namnet och jag jobbar på fastighetsavdelningen med drift och underhåll av lokaler och utrustning, såsom elansvarig, biomaskinist, allmänt ”sakkunnig” och ingår i ”Jour-styrkan”.

Jag blir allt som oftast engagerad i verksamheter utanför vår ”linjeproduktion”: i kontakter med gäster och externa hyresgäster, såsom idéspruta och prototyputvecklare i våra produktioner, men framför allt i vardagslag som problemlösare med kort insatstid gentemot samtliga institutioner/avdelningar.

Föddes en åsknatt våren 1959 i Västerås, där jag bodde, utbildades och sysselsattes de första 20 åren. Aktiva intressen var musik, scouting, litteratur, flyg, film och amatörradio. Tog ut studentexamen 1978, skippade det avslutande fjärde året, och reste i stället runt i USA ett år innan jag gjorde min värnplikt. Jobbade på byggen ett par år, innan jag flyttade till Uppsala, där jag (nog) fick ihop en fil kand i teoretisk filosofi.

Från mitten på 80-talet sökte jag mig till teater och film, och kom att arbeta som frilans, på egen firma och som anställd åt bl a Filminstitutet, Upsala Stadsteater m fl. Via eget bolag gjordes ett antal teater- och filmproduktioner under åttiotalet. Började på DI 1990, och har bytt arbetsuppgifter ungefär vartannat år, och kontor årligen sedan dess.

Frånskild nykter trebarnspappa med en son på tjugo, och döttrar på 15 resp 12. Sambo med Helena, min käresta sedan sex år.

Share |
JohanAndersson.jpg