Mia Engberg

Titel:
Doktorand i film och media
Avdelning:
Institutionen för film och media
Telefon:
08-49 400 597
E-post:
mia.engberg@uniarts.se

Mia Engberg är filmregissör och producent utbildad vid Ateliers Varan i Paris och Dramatiska institutet i Stockholm. Hon har gjort film som behandlar utanförskap och revolt, den lilla människan och de stora frågorna; kortfilm, långfilm, spelfilm och dokumentärfilm. Bland hennes filmer märks bland annat Guldbaggenominerade The Stars We Are, det feministiska filmprojektet Dirty Diaries och den mångfaldigt prisbelönta Belleville Baby (även den Guldbaggenominerad).

Mia Engberg är lektor i dokumentärfilm och undervisar i filmisk gestaltning. Hon har en förkärlek för essäfilmens form och metod, punkens do-it-yourself-attityd och allting från franskt 60-tal.

Mia Engberg började sin filmiska bana i Jean Rouche’s cinema-direct-skola i Paris. Där fick hon ett anti-kolonialt tänkande som går igen i hennes filmer och hennes undervisning. 

Hennes bok Belleville Baby – anteckningar från en filmisk process beskriver det dokumentära arbetssättet och finns att köpa här

Filmografi

2013 Belleville Baby
2009 Dirty Diaries
2007 Come Together
2005 165 Hässelby
2002 Bitch & Butch
2001 Selma & Sofie
1999 California über alles
1999 Manhood
1997 Kött är mord
1997 The Stars We Are
1996 Parkside Girls
1994 Les enfants du square
 

Share |
Engberg_Mia_LE_k.jpg

Mer om Mia

Hemsida: www.miaengberg.com
Produktionsbolag: www.story.se