Sebastian Printz

Titel:
Chef musikenheten, högskolelektor
Avdelning:
Musikenheten
Telefon:
08-49 400 806
E-post:
sebastian.printz@uniarts.se

Sebastian Printz har som frilansmusiker turnerat världen över med grupper som Mynta, Kalabra och Makonde samt spelat bl a på världsutställningen i Hannover 2000. I Sverige har han framträtt på de flesta större scenerna, bl.a. Konserthuset med Kungliga filharmonikerna och även flera gånger medverkat i radio och TV.

Under Kulturhuvudstadsåret K-98 medverkade han som kompositör och musiker i projektet Keramiska Trummor som spelades för utsålda hus på Hörsalen/Kulturhuset. Sebastian har även medverkat i produktioner på Stockholms Stadsteater, Göta Lejon och Gävle Folkteater.

Som kompositör har Sebastian arbetat både med teater (Gävle Folkteater), dans (Örjan Andersson/Danshögskolan) och performance (Keramiska Trummor). Till dansträning har han spelat bl.a. på Balettakademien, Kulturama och på proffsklasserna vid Danscentrum.

På Dans och Cirkushögskolan spelar Sebastian slagverk och piano till både modern/nutida dans, jazzdans och improvisationsklasser. Hans undervisning innefattar huvudansvar för all musikutbildning på DOCH och han undervisar bl.a. i praktisk och teoretisk rytmträning, ljudredigering/inspelning samt videoproduktion.

På senare tid har Sebastian utvecklat live-loopning och elektroakustiska ljudexperiment för att komplettera akustiska instrument under träningsklasser och till scenföreställningar. Sebastian är utbildad vid musikerutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan.

» Läs mer på Sebastian Printz hemsida

Share |
sebastian_printz_130404_1023_jpg_150_150.JPG