Maggie Broman

Titel:
Högskoleadjunkt i jazzdans
Avdelning:
Institutionen för danspedagogik
Telefon:
08-49 400 891
E-post:
maggie.broman@doch.uniarts.se

Maggie Broman är utbildad vid dåvarande Danshögskolans Danspedagogutbildning, 1986-1988, med jazzdans och modern och nutida dans som huvudämnen. Hon har också tränat i Stockholm, Helsingfors och New York för lärare som Lynn Simonsen, Max Stone, Katiti King, Diane McCarthy m. fl.

Maggie har sedan pedagogexamen i huvudsak undervisat i jazzdans på skolor som Kulturama, Danscompagniet, Teaterhögskolans Mimlinje, Svenska Balettskolan, Stockholms Kulturskola och sedan 2007 på DOCH. Sedan flera år tillbaka undervisar Maggie även i dansdidaktik, jazzdanskomposition och handledning av studenter i praktikskolan på DOCH.

Under drygt tio års tid var Maggie verksam som dansare, främst inom modern och nutida dans. Koreografer som hon samarbetat med och också inspirerats av är Christina Tingskog och Kajsa Giertz.

Förutom hennes arbete på DOCH arbetar Maggie för närvarande med dans- och musikalelever på Kulturama samt med kursverksamhet på kvällar och helger (t.ex Jazzdans för målgrupp över 25), workshops och koreografiuppdrag.
 

Share |
Maggie_Broman_046.jpg