Kerstin Abrahamsson

Titel:
Högskoleadjunkt i modern och nutida dans
Avdelning:
Institutionen för danspedagogik
Telefon:
076-207 80 10
E-post:
kerstin.abrahamsson@doch.uniarts.se

Kerstin Abrahamsson är sedan hösten 2012 högskoleadjunkt på DOCHs institution för danspedagogik med inriktning modern och nutida dans. Hon har undervisat och undervisar på Dansarutbildningen på Balettakademien Stockholm sedan 2005.

Hon arbetar också som dansare. 2012 var hon på turné med Minna Krook dans och dansade också i Dansgruppen Agnes föreställning ”Stick och Virk” och tillsammans med Rytm´ba i föreställningen ”Normal”.

Sedan 1997 har Kerstin frilansat som dansare och parallellt undervisat i modern och nutida dans.Skolor hon undervisat på är: Daglig träning för professionella dansare på Danscentrum, Base 23 - daglinjen, Lasse Kühlers dansskola, Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm, House of Shape - danslinjen m.fl.

Som dansare har hon bl.a. dansat i Östgötabaletten med koreografier av Birgit Cullberg, Vlado Juras, Mats Ek, Jiri Kilian, Philippe Blanchard, Jens Östberg, Cristina Caprioli m.fl. och i ”Phantom of the Opera” på Oscars i Sthlm. Som frilansande dansare har hon jobbat med Helena Franzén, Åsa Unander Scharin, Flock production, Linda Forsman, Anna Källblad, Karin Jameson, Lotta Gahrton m.fl.

Hon arbetade som repetitör på Skånes Dansteater 2003-04

Kerstin gick ut Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm 1986

 

Share |
kerstin_abrahamsson_121031_1008.jpg