ung scen/östs True Colors gästspelar på Stockholms dramatiska högskola!

ung scen/östs True Colors gästspelar på Stockholms dramatiska högskola!

Gud, hur mycket kan egentligen hända utan att en människa går under? Fredagen kom och jag och Rashid gick på bio. Vi träffades och gick på bio och nu är inget längre sig likt: världen är en annan, jag en annan, mamma och pappa helt andra.

Larisa är mammas guld, hennes allt. Att göra mamma stolt är det viktigaste i världen. Larisa har MVG i alla ämnen, tävlingsdansar och svälter sig för att få den perfekta kroppen. Men så en dag sätter sig Rashid bredvid Larisa i matsalen. Han är skolans coolaste kille, ger Larisa tusen flygande fjärilar i kroppen och allt är som en dröm - enda tills Larisa förstår att hennes mamma inte tänker tillåta relationen. Plötsligt tvingas Larisa prova danssteg hon aldrig förut tagit.

True Colors är en klassrumsföreställning om hur klass och rasism ställer den första förälskelsen mot kärleken till en mamma. Med ett explosivt och rättframt språk visar dramatikerdebutanten Lidija Praizović hur begär, kropp och känslor hör samman med politik i en föreställning som kommer publiken nära inpå huden.

Av Lidija Praizović
Regi Astrid Assefa
Skådespelare Anja Rajić
Scenografi & kostym Anna Dolata
Ljuddesign Elize Arvefjord
Mask- & perukdesign Agnes Kenttä*
Tekniker Martin Hamberg
Pedagog Layal Wiltgren
Producent Sara Bergsmark*


* praktikanter från Stockholms dramatiska högskola

”Jag önskar att en liknande föreställning hade spelats i mitt klassrum under högstadiet. (…) Den sår frön som öppnar för möjligheter till reflektion och kritik mot samhällets etablerade och ingrodda fördomar och föreställningar”
Julia Ageborg Morsing, Feministiskt Perspektiv

Välkommen!

Share |

Föreställningstider

6 maj kl. 17.30 och 20.00

7 maj kl 13.00

på Stockholm dramatiska högskola, Valhallavägen 189

Från 13 år
Föreställningslängd: 60 min
Efterföljande samtal: 30 min

Biljetter

Biljettbokning: 013-37 77 77 eller biljett@ungscen.se

Läs mer om föreställningen!