Svensk animerad film - 100 år till!

Är du nyfiken på vad som händer just nu inom svensk animerad film, eller vill du vara med och påverka själv? Kom då till Bio Rio 21 november på heldagsseminariet "Svensk animerad film - 100 år till!"!

För hundra år sedan gjordes den första svenska animerade filmen. Den heter Trolldrycken och handlar om en man med hål i huvudet som har problem med starka drycker. Filmskapare var tecknaren Victor Bergdahl. Det firar vi med ett heldagsseminarium med svensk animerad film!

Svenska animerad film - 100 år till! 

Lördag 21 november på Bio Rio vid Hornstull, kl 09.00-17.00.

Fritt inträde. Ingen föranmälan.

Program

Under dagen kommer BAF, den nya animerade filmkandidatutbildningen Berättande animerad film  vid StDH att visa sina examensprojekt. Det blir presentationer av utbildning och konstnärlig forskning inom animation. Produktionsbolag och studios presenterar sig. Två svenska filmiska klassiker visas; Trolldrycken och Semesterhemmet, från 1981 av Birgitta Jansson, den första svenska animerade dokumentären, ett pionjärarbete som inspirerat många.

Programmet i sin helhet kan du se och ladda ner i högerspalten.

Det blir en dag vikt åt att se in i framtiden med internationella gäster och en filmpolitisk debatt om hur vi ska skapa bättre förutsättningar för svensk animerad film. Så är du nyfiken på vad som händer just nu med svensk animerad film, eller vill vara med och påverka själv, så kom hit!

Medverkande

Nils Claesson (Stockholms dramatiska högskola, StDH)
Linda Hambäck (LeeFilm)
Ulrika Nisell (Svenska Filminstitutet, SFI)

Moderator: Mårten Blomqvist

Fritt inträde!

Huvudarrangören SAAVA är ett nätverk för aktiva inom den animerade film-, TV- och specialeffektsbranschen. SAVVA gör seminariet tillsammans med bl.a. StDH/SKH, Svenska filminstitutet och Uppsala Universitet.

Share |

Program

Svensk animerad film - 100 år till!

Klicka ovan och ladda ner programmet som PDF.

Facebook

Eventet på Facebook