Gästspel från Teaterhögskolan i Luleå

Teaterhögskolan i Luleå gästpelar på StDH med en föreställning som undersöker varför så många är rädda för det främmande.

Avgångsstudenterna på Teaterhögskolan vid Luleå tekniska universitet har, tillsammans med regissören Alexander Öberg, iscensatt en föreställning där ambitionen förutom att sälja in studenterna till teaterchefer, varit att göra dråplig, underhållande och vacker teater. Men även att försöka förstå och undersöka vår egen tid och varför så många är rädda för det som är främmande. Vi står gemensamt upp för en önskan att rasister och neofascister lämnar våra parlament. Att vi får en lite bättre värld att leva i. Hoppas att ni får en rolig och otrevlig afton på teatern.

Ingenting ger en sån känsla av oändlighet som dumheten

Av ÖDÖN VON HORVATH

Horváths pjäs är skriven 1930 och utspelar sig i Wien med omnejd i en tid som på många sätt påminner oss om vår. En tid då många står likgiltiga inför fascism och rasism. En tid när nazismen frodas. En tid då många människor får utstå förtryck pga hudfärg, religion, sexualitet och politiska åsikter. En mycket obehaglig tid. Som nu.

"Geschichten aus dem Wiener Wald", som pjäsen heter på tyska, blev på 1930-talet, liksom alla Horváths pjäser, förbjuden av nazisterna att sättas upp. 1933 brändes den på bokbål runt om i Tyskland. Då gick även Horváth i landsflykt.

Medverkande

Charlie Challis
Kristine Gulbrandsen
Rita Hjelm
Philip Lithner
Emil Ljungestig
Vilde Moberg
Dasha Nikiforova
Adam Randle

Berättarrösten: Sven Wollter
Regi: Alexander Öberg
Översättning: Jan Håkansson
Ljusdesign: Maria Ros Palmklint
Scenbild: Alexander Öberg, Maria Ros Palmklint
Kostymkonsult: Zofi Nilsson
Mask: Tira Blixt
Kostymassistent: Lotta Högberg

Share |

Föreställningar och biljettbokning

OBS! YTTERLIGARE 40 BILJETTER SLÄPPTA!

Föreställningen spelas 27 februari kl. 19.00 och 28 februari kl. 16.00 på Stockholms dramatiska högskola, D-Teatern. Föreställningen är ca 2,45 tim inkl paus på 20 minuter.
Foajén är öppen från kl. 18.00.

Biljetterna är gratis men antalet platser begränsat, så förboka din plats via länken nedan.

Biljettbokning

Frågor gällande biljettbokning mejlas till biljett.stdh@uniarts.se