SUB_DERMA

En performance på offentlig plats och en stop motion-film. 10 och16 maj.

När vi vanligtvis tänker på vår kropp, slutar vår självbild vid vår yttre. Huden är det yttre lagret vi kan identifiera oss med. Vi känner våra skönhetsfläckar och hud bristningar. Vi kopplar identitet till storleken av våra bröst och bredden på våra axlar.
Med detta projekt söker vi djupare. Kan vi få en relation till vårt kretslopp? Till vår andedräkt?
Kroppen är hela tiden i transformation. Den är i rörelse oavsett om du vill det eller inte. Du tror du kontrollera din kropp, men det är din kropp som definierar dig. Den är i konstant process, i utveckling och transformation.
Kan jag vara ett ’jag’ som inte bara har en kropp med vissa funktioner utan att låta min kropp bli en del av mitt jag? Så att jag inte är i kamp med min kropp, utan kan acceptera den process och transformation den tar mig igenom.
Hur kan den dualistiske alienation till den inre kropp bli transformerat till en mer holistisk upplevelse av människan. Kan kampen med kontrollen av sin kropps transformation avslutas i frid.

I vår utforskande av kroppens inre tillför vi kroppen material, för att nå Sub Derma. Genom att bygga på kroppen skapar vi förhöjda bilder av vår inre kropp. Vi gestaltar i två format. En performance på offentlig plats och en stop motion-film.

Plats: Berlin 10 Maj, Stockholm 16 maj, för plats och tid följ oss på Facebook och Instagram; SUB_DERMA

Konstnärligt team: Sophie Rockwell, Maria Peterson, Anna Schulin-Zeuthen och Lilja Fredrikson.

Share |

scenexpx_kvadrat

Medverkande studenter