Rör inte min syster

En dansföreställning som väcker tankar kring sexhandel, människovärde, tro och unga kvinnors livssituation i Nepal. Spelar på Scenkonstbiennalen i Malmö 28 maj.

Föreställningen sätts upp av Linn Persson och Paloma dance company. Linn studerar ljusdesign vid Stockholms dramatiska högskola. Paloma dance company består av Victoria Garcia Andersson  som studerar ämneslärarprogrammet på Dans och Cirkushögskolan och Hanna Elo som har studerat på Balettakademien i Umeå.

Vi vill genom konstformerna dans och ljus som konstnärliga uttryck väcka reflektion kring människovärde och utsatthet. Vi vill använda oss av dans som verktyg för att kommunicera och väcka en dialog genom att belysa ämnet. Vi vill skapa ett samspel där vi låter ljuset påverka rörelserna och rörelserna påverka ljuset .

Föreställningen är ett välgörenhetsprojekt som stöder organisationen ´Love Nepal’, och det kommer finnas möjlighet att skänka en slant i samband med föreställningarna. Glöm inte ta med kontanter!

Ljus: Linn Persson
Koreografer och dansare: Victoria Garcia Andersson, Hanna Elo
Musik: Emanuel Olsson, Hjalmar Öhrnström

Foto: Stina Nordin

Share |

scenexpx_kvadrat

956c35f1-cd87-44fc-983b-2fe570508b36

 

Medverkande student


Rör inte min syster! spelas (tillsammans med performanceverket Cantabile) på Scenkonstbiennalen i Malmö, Bryggeriteatern, Bergsgatan 31

Torsdag 28 maj kl. 16.00-18.00
Scenkonstbiennalen

Verket består av en dansföreställning i tre delar. Total längd ca 40 minuter.