Möjligtvis har det inträffat en incident

Av Chris Thorpe
I regi av Fredrik Lusth, Teaterregi åk 3
PREMIÄR på Folkteatern Göteborg 14 mars.

Fyra vittnesmål. Fyra berättelser om händelser som vi nästan känner igen. En beskriven verklighet som kanske är en annan. När övertygelsen blir till absolut sanning kan den leda till revolution eller katastrof.

Med Möjligtvis har det inträffat en incident blir det Skandinavienpremiär för engelsmannen Chris Thorpes mångbottnade pjäs om valet mellan hjältedåd och kompromiss.

Läs mer och boka biljetter via Folkteatern Göteborg.

Fredrik Lusth som går sista terminen på Teaterregiutbildningen vid StDH, regisserar föreställningen som sin examensproduktion.

Fredrik är född 1986. Har bl a studerat film, teatervetenskap, skådespeleri, pedagogik och psykologi och avslutar nu sina studier i teaterregi på Stockholms dramatiska högskola. Fredrik har bott största delen av sitt vuxna liv i Göteborg och har arbetat som regiassistent på Göteborgs Stadsteater, och även medverkat på scen i produktionerna "Babel" och "Peer Gynt". På StDH har han satt upp pjäser av Christian Lollike och Dimen Abdulla. Tillsammans med konstnären Josefina Björk har han skapat​ det interaktiva verket "Ställberg Sightseeings" som framförts vid Ställbergs Gruva i Bergslagen. Fredrik är även med och driver quizkonceptet Quizadillas där skådespelare tolkar kända filmscener.


Kostymdesign: Ellen Utterström
Scenografi: Charlotta Nylund
Ljusdesign: Carina Persson

Medverkande:
Daniel Dahlin*,
Lisa Lindgren**,
Haroon Natan,
Zardasht Rad.
(*Skådespelarstudent från
Teaterhögskolan i Luleå)
(**Från Göteborgs Stadsteater)

Foto: Lina Ikse
Illustrationer: Camilla Engman

Share |

scenexpx_kvadrat

Medverkande student


Biljetter

Bokas via Folkteatern Göteborg.