Den Tredje Hemligheten

Examensföreställning i samarbete med Unga Klara, Smålands Musik & Teater och medlemmar ur St Eugenia församling. Premiär på Unga Klara 20 maj.

- Det hänger ihop alltihop. Allt det här. Den sista tiden. De vet hur. De har svaret men vill inte berätta. De vet men de undanhåller oss sanningen.

Efter ett helt liv återser Lucia och Francesca varandra. Som barn var de med om en märklig händelse som påverkade dem båda starkt och ledde dem på helt olika vägar i livet. Vad var det de såg den gången i betesmarken som barn? Vem var den vitklädda kvinnan? Kom hon från himlen eller någon annanstans ifrån? Sanningen glider och förändras och samtidigt väntar en grupp människor på ett svar från kyrkan och från Lucia. Vad är den tredje hemligheten?

Rebecka Cardoso har skrivit ett manus baserat på historien om de tre barnen som såg Madonnan i Fatima, Portugal 1917. Ett drömspel som rör sig mellan verkliga händelser, egna minnen och desperata försök att bringa ordning. Kan man leva utan att tro, kan man leva med en tro? Går det att hitta säkerhet i en osäker tillvaro?

Verket är skrivet för tretton skådespelare och en kör och är ett samarbete med Unga Klara, Smålands Musik och Teater och medlemmar ur St Eugenia församling. Produktionen är ett examensprojekt från Stockholms dramatiska högskola.

Manus & regi: Rebecka Cardoso
Ljuddesign & scenrum: Siri Jennefelt
Ljusdesign & scenrum: Ronald Hessman
Kostym & mask: Frida Ullander
Teknisk samordning & scenrum: Henrik Wenne
Scenrum & teaterteknik: Fabian Wetterrot
Produktion: Rebecka Cardoso, Ronald Hessman, Henrik Wenne

Medverkande:
Åsa Arhammar
Vera Veljovic
Sigrid Anastasaglou
Bernie Andersson
Gunilla Borg
Sigrid Eklöf
Liberty Fajutrao
Per Fröberg
Mija Jelonek
Isabel Lagerman
Helena Mann Sundström
Giuseppe Mingarini
Claudia Miranda
Lena Selberg
Zoë Ackerman
Minna Dunås
Pella Appelfeldt Wahlberg

 

Share |

scenexpx_kvadrat

Medverkande studenter


Biljetter

Biljetter bokas via Unga Klara.

Premiär onsdag 20 maj kl 19.00

Spelas även:

  • Torsdag 21 maj kl 19.00
  • Fredag 22 maj kl 19.00
  • Lördag 23 maj kl 18.00
  • Söndag 24 maj kl 13.00 samt 16.00