Revolution

En projektpresentation av Charlie Åström

Med rörelser, starka bilder, intervjuer och telefonsamtal skapas en performance om konsten som förändrande kraft och kampen för ett liv i frihet.

För regissören Charlie Åström blev den egyptiska revolutionen 2011 en i grunden omvälvande upplevelse - början till ett ifrågasättande av hans konstnärskap och mångåriga arbete i Egypten. De konstnärer han sett kämpa för demokrati och yttrandefrihetfanns i förgrunden när diktatorn störtades. En med västvärldens ögon sett stabil situation byttes mot kaos och våld. Det blev omöjligt att lämna Egypten, men också omöjligt att stanna kvar. I april 2014 återvänder Charlie Åström till Kairo för att söka svar…

Med avstamp i den egyptiska revolutionen undersöker Charlie Åström tillsammans med musikern Martin Fremling, dansaren Fredrika Byman Moberg, skådespelaren Eleftheria Gerofoka, streetdansaren Phax Ahamada och åtta egyptiska konstnärer förhållandet mellan konst och revolution.

Detta blir en projektpresentation i form av work in progress - fragment ur det kommande verket – musik, rörelse, videoprojektioner och ljusidéer varvas med regissörens reflektioner.

Manus, regi och scenbild: Charlie Åström
Musik/ljudbild: Martin Fremling
Medverkande: Eleftheria Gerofoka, Fredrika Byman Moberg, Martin Fremling, Phax Ahmada och Charlie Åström

Revolution har urpremiär den 14 november 2014 på Angereds teater, Göteborg.

Läs mer: www.studiooscuro.se och www.angeredsteater.se

Revolution görs i samarbete med D-CAF och Studio Emad Eddin och skapas med Dramatikerstöd från Sveriges Författarfond och resebidrag från Konstnärsnämnden.

Share |

Biljettbokning med skugga

Information

Projektet Revolution presenteras på StDH i Studio 4, D-huset, Valhallavägen 189

Fri entrén men begränsat antal platser så boka din biljett via länken ovan!

  • 28 april kl 15.00
  • 28 april kl 18.00