LOOP - revisiting a memory

Ett interaktivt scenkonstexperiment av Ulrika Larsen

I det interaktiva scenkonstexperimentet LOOP undersöker tre dansare, med olika bakgrund i västafrikansk dans, indisk klassisk dans och flamenco, en mimskådespelare och en ljuddesigner loopen och kopierandet som fenomen. Det cirkulära upprepandet som företeelse springer här ur den indiska traditionen att, inom musik och scenkonst, tolka en händelse eller vers om och om igen, på olika sätt och ur olika perspektiv.

Upprepande och kopierande kan vara ett tecken på uppskattning, något som gynnar vår kreativitet och stärker vår identitet. Men det kan också begränsa oss till obrutna vanemönster och motstånd till det okända. Går det att dekonstruera detta och ge det en fysisk dimension på scen?

LOOP- Revisting a memory vill försöka komma åt vad vi själva tror är egen reflektion och självförvärvad kunskap och vad som skulle kunna resultera i falsk kunskap om andra, eller förändrade minnen hos oss själva.

Idé och regi: Ulrika Larsen
Koreografi och dans: Josefine Chiacchiero, Karin Ericson, Ulrika Larsen
Moderat/mimskådespel: Lena Bondesson
Ljuddesign: Stefan Johansson

Foto: Christer Folkesson/Sinduda Studio www.sinduda.se

Share |

Biljettbokning med skugga

Information

Redovisningen sker på StDH i Studio 4, D-huset, Valhallavägen 189

  • 7 maj kl 19.30

  • 8 maj kl 19.30

Movit - regi och dramaturgi för rörelsebaserad scenkonst

Loop - revisiting a memory, är en av åtta redovisningar från magisterprogrammet Movit - regi och dramaturgi för rörelsebaserad scenkonst.