Körvärk

Körvärk är en scenisk presentation skapad av studenter från det tvärkonstnärliga magisterprogrammet med samma namn.

Vi är kören som reser tillbaka till belägringar och krig. Hundratusentals döda. Vi reser i deras liv, i deras död. Vi hör deras namn, vi råkar på deras själar. De talar om smärtan, om längtan, om nöd, sorg och död. Vi ser fälten, landskapen, ruinerna och amfiteatern. Så skapar vi ett gemensamt minne från historiska minnen. Vi deltar i en gemensam process och arbetar kollektivt. Vi berättar om egna smärtor och om minnen av minnen. Vi undrar över minnets gäckande kraft; hur minnen blir gemensamma och av vilka de skapas? Vi undrar om vi lärt oss nånting. Vi säger: Det som var då är nu, i andras liv, i andras kroppar.

Kören

Freja Andersson, Niklas Fischer, Tommy Håkansson, Kalle Möller, Thomas Nygaard, Erika Nykvist, Britta Olsson, Åsa Sarachu, Alexander Skantze

Körvärk är en scenisk presentation skapad av studenter från det tvärkonstnärliga magisterprogrammet med samma namn på StDH. Körmedlemmarna kommer från olika discipliner: dans, teater/scen, dokumentärfilm, tv-produktion, ljussättning, filmmanus, socialantropologi, litteratur, genus och arkeologi.

Ansvariga lärare: Aleksandra Czarnecki Plaude, institutionen för skådespeleri, Thomas Mirstam, institutionen för scenkonst och Harald Stjerne, institutionen för scen och media.
 

Share |

Spelschema

  • 15 maj kl 16.00 - PREMIÄR!
  • 15 maj kl 20.00
  • 16 maj kl 12.00
  • 16 maj kl 16.00
  • 16 maj kl 20.00

Presentationen börjar i studio D1, D-huset, StDH.

Biljetter

Biljettbokning med skugga

Fri entré men väldigt begränsat antal platser så först-till-kvarn-principen råder.

Meddela om du har ett rörelsehinder och behöver assistans under Körvärket.

Om du inte kan komma ber vi dig avboka via mail till biljett@stdh.uniarts.se eller ringa 08-494 000 00. Antalet platser är få och kan du inte komma vill vi ge plats åt någon annan.

Drop-in-installation

19-21 maj kl 15.00-17.00 hålls studio D2 öppen för att erbjuda möjlighet att uppleva körvärksinstallationen i efterhand. Ingen förbokning. Välkomna!

Från 15 år

Presentationen och installationen rekommenderas från 15 år. Det förekommer material som kan uppfattas som obehagligt.

Hitta hit

Presentationen hålls i studio D1, D-huset, Valhallavägen 189. T-bana, Karlaplan, uppgång Valhallavägen
SL-buss 76, 72 och 56 stannar i närheten.

 

Från Troja till Verdun - Körvärk

Presentationerna är redovisning av studenter från det ettåriga magisterprogrammet Från Troja till Verdun - Körvärk