ROBERTO ZUCCO

Roberto Zucco är en av föreställningarna i "Examen scenkonst 2013". Från StDH medverkar Helena Carlsson, student på Kostymteckning samt Mika Knutsson och Otto Stockhaus, studenter på Teaterteknik.

Roberto Zucco är även examensproduktion för skådespelarprogrammets avgångsstudenter 2013.

Föreställningsperioden är slut.

Jag har alltid tänkt att det bästa sättet att få leva i fred, det är att vara lika genomskinlig som en glasruta, som en kameleont på en sten, gå genom väggar, utan färg, utan lukt; så att folk ser tvärsigenom en och ser dem som går bakom en, som om man inte fanns.

Var sitter det yttre tecken som skiljer en mördare från en vanlig människa? Hur ensam kan en människa bli i vårt moderna samhälle? Vad händer om vi vägrar delta i ett alienerande och brutaliserat samhälle? Blir vi mördare eller hjältar?

Roberto Zucco från 1988 blev den franske dramatikern Bernard-Marie Koltès sista pjäs. Det är en pjäs om identitet, alienation och längtan efter närhet. En poetisk, grym och bitvis komisk fresk över den moderna människans utsatthet.

Premiär 3 maj kl 19.00 Stockholms dramatiska högskola.
Spelas sedan på:
StDH, T-Ettan: 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13 maj
Dramaten, Målarsalen: 17, 18, 19, 21 maj
Scenkonstbiennalen, Jönköping, Lillstickan: 24 maj.

På scen:
Anna Asp, Nanna Blondell, Albin Grenholm, Otto Hargne, Henrik Knutsson, Alexandra Lindholm, Morten Løvstrøm Olsen, Hanna Normann, Alexander Ohakas, Andreas T. Olsson, Malin Persson, Simon Reithner, Freddy Åsblom (studenter på Skådespeleri).

av Bernard-Marie Koltès

Regi: Tobias Theorell
Scenografi: Sören Brunes
Ljus: Ellen Ruge
Mask: Patricia Svajger
Kostym: Helena Carlsson (student på Stockholms dramatiska högskola)
Teknik: Mika Knutsson och Otto Stockhaus (studenter på Stockholms dramatiska högskola)

Förlag: Nordiska ApS, Köpenhamn
Översättning: Göran O Eriksson
Föreställningsfoto: Jonas Jörneberg

Share |