Hallå pengar! Fyra föreställningar i världsklass

Teater för dig mellan 10-11 år! Scenkonststudenterna i åk 2 ger Hallå pengar! Fyra föreställningar i världsklass. Premiär 11 maj.

Mer om föreställningarna

Läs mer om de fyra föreställningarna via länkarna till höger.

Föreställningarna görs i samarbete med Kungliga Musikhögskolan, Teaterhögskolan i Helsingfors och Nycirkusprogrammet, S:t Botvids gymnasium.

Kulor, cash och sedlar…

Hur många presenter behövs för att fylla ett hål av saknad i hjärtat? Kommer någon och räddar dig till slut, som prinsessan på den vita hästen, eller måste du fortsätta att rädda dig själv om och om igen? Hur känns det att segla på en knäckemacka genom livet och titta på när de andra dansar på en tårta av grädde och guld? Ute i Världen härskar finanskrisen. TV och tidningar är fulla av prat om pengar pengar pengar, som får marknadens hjul att snurra, men hur ser det ut i barnens värld? Hur förhåller man sig till pengar om man själv inte tjänar några? Hur stor roll spelar det var man bor och vad ens föräldrar jobbar med? Får man behålla sin bästa vän även om tröjan inte är av rätta märket?

Mynt, kronor och guldpengar…

I en skola nära dig (Stockholms dramatiska högskola) jobbas det just nu med att skapa ett tretimmars barnteaterkalas, som pendlar mellan hopp och förtvivlan, clowner, rymdforskning, portalfantasy och tårta, och som tar sig an ett tema som blivit en allt större del av vårt liv – PENGAR! Sverige har en lång, stolt och internationellt framgångsrik tradition av att arbeta med barn och ungdomsteater – kom och se vad som händer när 50 stycken av nästa generations konstnärer och teaterarbetare gör teater för dig som är 10-11 år! Och just det, apropå pengar… den här gången är det är gratis!

Vad är det för skillnad mellan att spela teater för en vuxen publik och en barnpublik?

Den största skillnaden är förstås att vuxna väljer själva när de ska gå på teater och vad de ska se, där den vanligaste vuxna teaterbesökaren är en medelklasskvinna i 50-årsåldern. Med barn blir det annorlunda. De har oftast inte bestämt själva att de ska gå på teater eller vad de ska se, det har en lärare gjort.

Och när en skolklass kommer till teatern är det oftast i en riklig blandning av klass, kön, etnicitet med mera. Det här har vi valt att titta på som tema i projektet. Vad spelar ens klasstillhörighet för roll när man är barn?

Share |

Läs mer om de fyra föreställningarna

Obs!  Årtusendets mest fantastiska födelsedagskalas ges även som enskild föreställning med efterföljande publiksamtal den 15 maj kl 18.00.

Information & efterarbetsmaterial

Biljetter och speldatum

Skolföreställningar

  • Genrep 10 maj 2012 kl 10.00
  • Premiär 11 maj 2012 kl.10.00
  • 15 maj 2012 kl 10.00
  • 16 maj 2012 kl 10.00
  • 22 maj 2012 kl 10.00
  • 23 maj 2012 kl 10.00
  • 24 maj 2012 kl 10.00

Kvällsföreställningar

  • 14 maj kl 18.00
  • 21 maj k l18.00

 


Information

För mellanstadiet. Alla skolklasser behöver ha med sig minst två vuxna.

Obs! För skolföreställningarna gäller att en av de två pauserna är lunch - medtag matsäck!

Längd: Föreställningen är ca 3,5 timme inklusive pauser.

Plats: Spelas på Stockholms dramatiska högskola, Valhallavägen 189.

Närmsta T-bana är Karlaplan. SL-bussarna 56, 72, 76 stannar i närheten.

Hitta hit!

Frågor: 08-120 531 00 (växeln Stockholms dramatiska högskola)

Välkomna!