man och kvinna

True love will find you in the end

True love will find you in the end är Anna Sóley Tryggvadóttirs examensproduktion från Dramatiska institutet/Stockholms dramatiska högskola. Föreställningen spelas inte på en teater - utan hemma hos publiken.

Var och när?

Föreställningen spelas den 14-17 och 21-24 januari i olika lägenheter spridda över Stockholm.

Om föreställningen

Casablanca bjuder in dig till en lägenhet i Stockholm för att ta del av en brusten kärleksrelation. I lägenheten försöker vi samla ihop alla löften vi gav varandra under tiden vi var tillsammans, löften som aldrig infriades.Alla minnen, allt vi sagt, allt vi inte sagt. Allt vi har att säga förlåt om. Det som sitter i väggarna.

Vi gör den här föreställningen i en lägenhet eftersom det är en privat miljö. Vi vill undersöka vad som händer med texten och karaktärerna om dramat utspelar sig i en hyresrätt i Ulvsunda eller ett nybygge i Vasastan.

I tider som dessa där bidragen stryps och kulturen stramas åt är det viktigt att komma ihåg att teatern inte står och faller med rummet. Teatern måste våga sig bort från salongen och – som i det här fallet – komma närmare publiken.

Casablanca

Casablanca består av Kristian Hallberg och Anna Sóley Tryggvadottir. De började sitt samarbete med föreställningen Whenever I’m alone with you som spelades på Teatr Weimar i Malmö och på Uppsala Stadsteater.

Share |

Mer information

Läs mer:  www.casablancaperformance.com

Kontakt

Har du frågor eller är intresserad av att få pressbilder, kontakta producent Erik Gavelin på 070-393 44 93.

Anna Sóley Tryggvadóttir

Anna Sóley är utbildad på Dramatiska institutets ljuddesignutbildning och utexaminerades 2010.

Anna har bland annat gjort ljuddesign och musik till Drottning Kristina på Uppsala stadsteater, Släppet på Ung Scen Öst och Soldat kommer hem på Teaterhögskolan i Stockholm.

Hon har även skapat ljudkonstinstallationen Fragment i bergrummet i Skeppsholmens bergrum tillsammans med ljusdesigern Chrisander Brun. Sedan 2004 sjunger och spelar hon i popduon DST.

Kristian Hallberg

Kristian Hallberg är utbildad på Dramatiska institutets dramatikerutbildning och utexaminerades 2010.

Kristian har bland annat skrivit pjäserna Lilla Stormen och Spekulation för Dramaten och Drottning Kristina för Uppsala Stadsteater. Han var senast aktuell med texten till slutproduktionen 69 Lovesongs på Teaterhögskolan i Stockholm.