Det ni ser är den färdiga föreställningen

Ett examensarbete av Maja Salomonsson, avgångsstudent på Radioproduktion.

En enda gång under alla år har hon sprungit ut från scenen. I logen eller i rökrummet skulle hon bli hittad. Det var då hon fann sitt gömställe, platsen på Dramaten där ingen kan höra eller se henne. Där hon alltid kommer att finnas kvar.

En scenisk och auditiv installation som utgår från teaterhusets dolda hemligheter och som utforskar gränserna mellan teater och verklighet, mellan dåtid och nutid, mellan roll och person. Och som slutar i en slags promenad, in i dig själv eller ut på gatan eller kanske bort i Dramatens vindlande gångar.

Installationen är ett examensarbete från Stockholms dramatiska högskola i samarbete med Dramaten.

I rollen: Basia Frydman
Manus, regi och ljud: Maja Salomonsson
Scen: Tornrummet, Dramaten samt i Dramatens vindlande gångar...
Speltid: 45 min, ingen paus.

Spelas lördagen 7 maj, kl. 16 samt söndagen 8 maj, kl. 13.

Porträttfoto av Maja SalomonssonOm Maja Salomonsson

Radioproducent, ljudkonstnär och teaterregissör som går ut Stockholms dramatiska högskolas radiolinje 2011. Jag inspireras av att varva teater och radio, att låta de olika uttrycken korsbefrukta varandra och att verka i olika "världar". Min lust springer ur samma källa; att berätta. Vissa historier gör sig bäst i den fiktiva formen, vissa i den dokumentära. För ibland överträffar verkligheten fiktionen, men ofta kan fiktionen komma ännu närmare en sanning om vad det är att vara människa. Tidigare har jag regisserat på Byteatern Kalmar Läns Teater, Teater i och frigruppen Dramalabbet, som jag varit med och drivit under flera år. Inom radio har jag bland annat skrivit humor för Hej Domstol och haft mitt egna program Meningen med allt på P3. Under hösten 2011 och våren 2012 kommer jag regissera två pjäser på Riksteatern.

Share |