STOFF gästar StDH 10 oktober

Den multidisciplinära scenkonstfestivalen Stockholm Fringe Festival (STOFF) gästar StDH 10 oktober med upplevelser, samtal och föreställning.

I ett samarbete mellan STOFF  och StDH gästas högskolan bland andra av Elizabeth LeCompte och Kate Valk från The Wooster Group, ett New York-baserat teaterkompani som rönt stor framgång och uppmärksamhet för sin experimentella scenkonst. Deras prisbelönta föreställning To you, the Birdie!, en version av Racines Fedra, visas på bioduk.

Det blir också performance-framträdanden av Flavio Barollo och Michaela Meschke.

Program 10 oktober, STOFF på StDH

processpodden-EDITKl 14.00-15.30

Processpodden

Transit och Filmbasen bjuder in till samtal om den ovärderliga konstnärliga processen. Samtalet leds av Christina Molander, prefekt på StDH:s institution för scenkonst.

Fri entré.


Kl 15.30 - 16.00

Swimming pool in the desert

Performance av Flavio Barollo

Med Brasilianska torrdammar som utgångspunkt framförs verket för människor i urbana ökenlandskap. En metafor eller kanske inte?

Fri entré.


walkwoman-EDITKl 15.30-15.55

Walkwoman

En dansupplevelse av och med Michaela Meschke

Efter att ha fått folk att dansa i hela Europa, har turen kommit till Stockholm. Häng på Walkwoman och delta i en alldeles unik upplevelse.

Fri entré.


to-you-the-birdie-EDITKl 16:30 – 17:45

TO YOU, THE BIRDIE! (PHÈDRE)

Föreställning med The Wooster Group
OBS! Föreställningen visas på skärm.

Paul Schmidts version av Racines Fedra utspelas i ett modernt, ständigt bevakat och rörligt landskap av glidande plexiglaspaneler.
Biljetter kostar 100 kr för vuxen, 50 kr för studerande, pensionärer och arbetslösa.


a-conversation-with-the-wooster-group-EDITKl 18:00 – 19:30

Samtal med grundarna av The Wooster Group

Ett intimt samtal med Elizabeth LeCompte och Kate Valk från det experimentella New York-baserade teaterkompaniet The Wooster Group.
Biljetter kostar 100 kr för vuxen, 50 kr för studerande, pensionärer och arbetslösa.

 


Kl 20.00-21.20

Crossing borders

- panelsamtal med The Wooster Group

Vill du internationalisera ditt arbete? The Wooster Group och andra beresta artister pratar om för- och nackdelar med att gästspela i utlandet. Moderator: Ylva Lagercrantz Spindler.
Fri entré.


 

Share |

Stockholm Fringe Festival

STOFF vurmar för konstnärlig frihet och strävar efter att lyfta fram alternativa verk som befinner sig utanför ramen av gängse scenkonst. Festivalen vill verka för att artister kan pröva nya idéer, knyta kontakter och låta sig inspireras av de många olika konstnärliga uttryck.

STOFF:s webbsida